spot_img

WRC 2021: Παρουσίαση M-Sport Ford

Η έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally (WRC) για το 2021 πλησιάζει και ήρθε η ώρα να δούμε την πρώτη ομάδα, την M-Sport.

Ιανουάριος, ο μήνας που για τους απανταχού motorheads σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν. Ο μήνας όπου η αναμονή τελειώνει, καθώς τα μεγάλα πρωταθλήματα ζεσταίνουν σιγά-σιγά της μηχανές τους.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 17 Ιανουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Μπορεί στις πίστες να μην έχουμε μεγάλη δράση, στις ειδικές διαδρομές όμως η επάνοδος είναι δυναμική. Ο λόγος φυσικά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally, το οποίο σε μια εβδομάδα ξεκινά. Πρώτος σταθμός φυσικά το θρυλικό Rallye Μόντε Κάρλο και οι πρωταγωνιστές του είναι έτοιμοι να χαρίσουν άλλη μια συναρπαστική σεζόν. Λόγω της πανδημίας του Covid-19, ο φετινός αγώνας θα διεξαχθεί δίχως θεατές. Πριν το πρώτο checkpoint, ας δούμε τις ομάδες και τις συνθέσεις του φετινού WRC.

M-SPORT FORD WRT

Η σταθερή αξία του θεσμού είναι η ομάδα του Malcolm Wilson. Έχοντας αναλάβει την εργοστασιακή συμμετοχή της Ford από το 1997, η M-Sport συνεχίζει ακάθεκτη στο WRC και το 2021. Εδώ και χρόνια έχει πάψει να εκπροσωπεί την Ford επίσημα, καθώς η δεύτερη αποσύρθηκε. Συνεχίζει ωστόσο να κατασκευάζει και να τρέχει αγωνιστικά αυτοκίνητα βασισμένα στα μοντέλα της φίρμας.

WRC 2021 M-Sport

Στο ρόλο του team manager είναι για τρίτη σεζόν ο Richard Millener. Δυστυχώς η μηδαμινή υποστήριξη από την “μαμά” Ford και ο μειωμένος προϋπολογισμός δεν επιτρέπουν μεγάλα όνειρα. Δύο μόλις αυτοκίνητα (αντί τριών που μπορούν να βαθμολογηθούν) για την Βρετανική ομάδα και κυρίως νέοι οδηγοί στα πηδάλια. O Gus Greensmith θα οδηγήσει το ένα Fiesta WRC σε όλη τη σεζόν, ενώ στο δεύτερο θα εναλλάσσονται οι Teemu Suninen και Adrien Fourmaux. Για τον Βρετανό Gus, αυτή αποτελεί την πρώτη πλήρη σεζόν, ενώ για τον Fourmaux θα είναι η πρώτη παρουσία στη μεγάλη κατηγορία.

Σίγουρα η ομάδα δεν αναμένει να ζήσει στιγμές όπως το 2017 και το 2018, ποντάρει ωστόσο σε δυνατές εμφανίσεις. Τερματισμοί στο βάθρο θα αποτελούν αναμφίβολα επιτυχία.

Συνολικά 12 σταθμοί περιμένουν τις 3 ομάδες και τους οδηγούς για φέτος, με την πανδημία ωστόσο να παίζει τον δικό της ρόλο. Μπορεί το πρωτάθλημα να ξεκινά στις 21 Ιανουαρίου στο Μονακό, όμως ήδη έχουμε αλλαγές. Το Rally Σουηδίας ακυρώθηκε και στη θέση του μπαίνει το Arctic Rally στη βόρεια Φινλανδια. Το ίδιο συνέβη και με το ράλλυ Ουαλίας, το οποίο αντικαθίσταται από το Rallye Ypres στο Βέλγιο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Καθώς λοιπόν τίποτα δεν είναι δεδομένο, οι Έλληνες φίλοι έχουν έναν λόγο να χαμογελούν, αφού στη λίστα των αναπληρωματικών αγώνων βρίσκεται το Ακρόπολις. Με δεδομένη μάλιστα τη συμφωνία για επιστροφή του αγώνα από το 2022, δεν είναι καθόλου απίθανη η επιστροφή από φέτος, ως αντικαταστάτης.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το ανανεωμένο πρόγραμμα των αγώνων για το 2021.

Θωμάς Μανώλης

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” για την F1, με όλες τις τελευταίες εξελίξεις και ειδήσεις.

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles