spot_img

WRC 2023: Η ατελείωτη δράση παντός καιρού επιστρέφει

To WRC είναι έτοιμο για μία ακόμη συναρπαστική σεζόν, με τρεις κατασκευαστές να κυνηγούν την απόλυτη δόξα το 2023 σε όλες τις συνθήκες χιονιού ή ασφάλτου.

Η νέα χρονιά του WRC είναι προ των πυλών, με το Rally Μόντε-Κάρλο να βρίσκεται λίγα 24ωρα μακριά. Τα πληρώματα είναι έτοιμα για μία νέα πρόκληση στα θηριώδη Rally1 αγωνιστικά αυτοκίνητα που θα αγωνιστούν σε όλες τις συνθήκες.

Άπαντες ξεκινούν από το μηδέν το 2023, με αρκετές αλλαγές να έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Νέα πρόσωπα, μετακινήσεις οδηγών και ένα ταξίδι στο άγνωστο μας προϊδεάζουν για μία συναρπαστική χρονιά.

Ας δούμε όμως τις ομάδες και τους συμμετέχοντες της φετινής χρονιάς του WRC.

Toyota Gazoo Racing

H ιαπωνική φίρμα θα αγωνιστεί με τέσσερις εργοστασιακές συμμετοχές και μία ιδιωτική το 2023. Ο πρωταθλητής Kalle Rovanpera με το συνοδηγό του Γιόνε Χάλτουνεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του και για πρώτη φορά στα χρονιά, ο πρωταθλητής δεν θα έχει τον αριθμό 1. Ο Elfyn Evans με τον Scott Martin, θέλει μία καλύτερη σεζόν από το 2022 και θα θέσει υποψηφιότητα για το πρωτάθλημα οδηγών.

Ο πολυπρωταθλητής του WRC, Sebastien Ogier, με συνοδηγό τον Βινσάν Λαντέ θα συμμετάσχουν σε συγκεκριμένα ράλλυ, ενώ την Ιαπωνία θα εκπροσωπήσει ο Takamoto Katsuta, με συνοδηγό τον Άαρον Τζόνστον.

Με ένα ιδιωτικό Yaris Hybrid θα συμμετάσχει ο Lorenzo Bertelli, μαζί με τον Simone Scatolin.

Hyundai Shell Mobis

Με ανανεωμένο οδηγικό lineup η Hyundai θα επιχειρήσει να επιστρέψει στην κορυφή του WRC το 2023. Ο Thierry Neuville θα ηγηθεί της προσπάθειας των κορεατών, ενώ νέοι στην ομάδα είναι οι Craig Breen και Esaapeka Lappi.

Ο Dani Sordo για μία ακόμη χρονιά δεν θα έχει πλήρη εμπλοκή στο πρόγραμμα της Hyundai στο WRC, όμως θα παλέψει για νίκες και πολύτιμους βαθμούς στα ράλλυ που θα λάβει μέρος. Συνολικά τέσσερα i20 θα πάρουν μέρος το 2022.

M-Sport Ford

Η M-Sport είναι δίχως αμφιβολία μία από τις πιο συναρπαστικές ομάδες να εστιάσει κάποιος στο φετινό πρωτάθλημα. Η μετακίνηση του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2020, Ott Tanak, φέρνει νέο αέρα στην ομάδα του Malcolm Wilson, ο οποίος έχει δηλώσει πως θέλει να δει τον Εσθονό να παλεύει για τον τίτλο.

Teammate του καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν θα είναι ο Pierre-Louis Loubet, ο οποίος  θέλουν να «κλέψει» την παράσταση στο 2023. Ο θρύλος του WRC, Sebastien Loeb δεν θα έχει πλήρη εμπλοκή στο πρωτάθλημα, όμως θα συμμετάσχει σε συγκεκριμένο αριθμό ράλλυ.

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης θα συμμετάσχει και φέτος στο WRC στη μεγάλη κατηγορία, με τον Έλληνα οδηγό να έχει για συνοδηγό τον Φρέντερικ Μικλότ.

Το μαραθώνιο πρόγραμμα

Το πρωτάθλημα του WRC ξεκινά στις 19-22 Ιανουαρίου με το Ράλλυ Μόντε-Κάρλο και θα μεταφερθεί τρεις εβδομάδες μετά στη Σουηδία για έναν ακόμη αγώνα στο χιόνι.

Ακολουθεί ο αγώνας στο Μεξικό τον Μάρτιο κι έπειτα το πρωτάθλημα θα κάνει μια μίνι ευρωπαϊκή περιοδεία στην Ευρώπη σε διάστημα τριών μηνών σε Κροατία, Πορτογαλία και Ιταλία.

Τον Ιούνιο θα δούμε το Ράλλυ Σαφάρι-Κένυα να διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, πριν το πρωτάθλημα επιστρέψει στην Ευρώπη για δύο ακόμη αγώνες. Αρχικά έχουμε το Ράλλυ Φινλανδίας τον Αύγουστο, τον τελευταίο αγώνα του καλοκαιριού.

Ο 10ος αγώνας του WRC για το 2023 δεν είναι άλλος από το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο θα πραγματοποιηθεί και πάλι μήνα Σεπτέμβριο (7-10). Δύο Ράλλυ θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο σε Χιλή  και Κεντρική Ευρώπη, ενώ το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με το Ράλλυ Ιαπωνίας στις 16-19 Νοεμβρίου.

Ευελπιστούμε να έχουμε μία ακόμη τρομερή σεζόν, με μάχες που θα κρατήσουν ζωντανό το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #104 για τον κόσμο της Formula 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles