spot_img

Ο Russell μιλά για τη συνεργασία του με τον Hamilton

Ο George Russell δεν θα μπορούσε να μείνει περισσότερο ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα του εμπειρία στην Mercedes-AMG και ως teammate του Lewis Hamilton.

Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες όταν ανακοινώθηκε και επίσημα πως ο George Russell θα αντικαταστήσει τον Valtteri Bottas στην Mercedes-AMG το 2022. Η περσινή σεζόν της Formula 1 αποδείχθηκε μια πολύ μεγάλη πρόσκληση για την γερμανική ομάδα και έφερε πολλές δυσκολίες και απογοητεύσεις. Ο Βρετανός όμως κατάφερε να κάνει μια πολύ ικανοποιητική σεζόν τερματίζοντας στην 4η θέση της Κατάταξης Οδηγών, πάνω από τον 7-φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Lewis Hamilton, με 275 βαθμούς ενώ σημείωσε την παρθενική του νίκη στο Grand Prix Βραζιλίας, η οποία ήταn μάλιστα και η μοναδική νίκη στο Πρωτάθλημα για τη Mercedes.

Παρά το γεγονός ότι τα δυο «ασημί βέλη» είχαν ένα δύσκολο έργο στο τιμόνι της W13 E-Performance. ο Russell υποστηρίζει ότι η συνεργασία του με τον Hamilton ήταν πολύ εποικοδομητική.

«Όλα πήγαν πολύ καλά. Πάντα έτρεφα μεγάλο σεβασμό για τα πρόσωπό του και αντίστοιχα ο Lewis πάντα μου έδειξε σεβασμό και μου έδωσε χρόνο να προσαρμοστώ. Βοήθησε πολύ το ότι όταν ήμουν στην Formula 2 ήμουν σε πολλές ίδιες πτήσεις με τον Lewis στα ταξίδια για τους αγώνες και επίσης περνάμε πολύ χρόνο μαζί στο τμήμα με τους μηχανικούς. Οπότε είναι φυσικό να έχουμε μια καλή σχέση».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #104 για τον κόσμο της Formula 1. 

Ο νεαρός Βρετανός έκανε το ντεμπούτο του στην Formula 1 το2019 με την ομάδα της Williams δίπλα στον Robert Kubica. Μέχρι και το 2021 ήταν συστηματικός εντός πίστας παρά το γεγονός ότι το αγωνιστικό πακέτο της ομάδας ήταν από τα πιο αδύναμα του grid. Ο Russell τώρα πιστεύει ότι στην Mercedes έχει την ευκαιρία να χτίσει την καριέρα του ως οδηγός.

«Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να δω πως εργάζεται μέσα στην ομάδα και να μάθω από αυτόν που είναι τόσο χρόνια στο χώρο. Όλα αυτά με βοήθησαν να αποκτήσω μεγάλη εμπειρία και η εμπειρία είναι κάτι που δεν αγοράζεται. Οπότε να έχει την ευκαιρία να είσαι δίπλα στον Lewis στο γκαράζ και να κάθεσαι δίπλα του σε μια αίθουσα με άλλους τόσους μηχανικούς μου δίνει ένα προβάδισμα. Με έχει βοηθήσει πολύ να αναπληρώσω τα τρία χρόνια όπου προσπαθούσα να καθοδηγήσω την ομάδα τις Williams ενώ δεν γνώριζα και πολλά».

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles