spot_img

Υπάλληλος της FIA διαψεύδει φήμες περί εύνοιας της Mercedes

Η Shaila-Ann Rao απέρριψε τις φήμες που τη θέλουν να ευνοεί τη Mercedes καθώς πριν πάει στη FIA εργαζόταν για τη γερμανική ομάδα.

Τον Ιούνιο η FIA ανακοίνωσε πως η Shaila-Ann Rao θα αναλάβει το ρόλο ως προσωρινή γενική γραμματέας μηχανοκίνητου αθλητισμού της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Η Ράο αντικατέστησε τον Πίτερ Μπάιερ όμως αυτό που προκάλεσε έκπληξη ήταν το επαγγελματικό της παρελθόν.

Από το 2018 μέχρι το 2022 ήταν ειδική σύμβουλος της Mercedes-AMG F1 και του επικεφαλής της, Τότο Βολφ. Πριν από τη συνεργασία της με τη γερμανική ομάδα ήταν επικεφαλής του νομικού τμήματος της FIA για τρία χρόνια και η επιστροφή της στην παγκόσμια ομοσπονδία έχει λογική.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Όμως αυτό προκαλεί έντονες ανησυχίες στις τάξεις των ομάδων, με τον επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Ματία Μπινότο, να αναφέρει πως είναι καθήκον της FIA να αποδείξει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την εύνοια προς τη Mercedes.

«Είναι φοβερή, έχει αρκετή εμπειρία και είναι ικανή να κάνει τη δουλειά. Είμαι σίγουρος. Η ανησυχία μου είναι πως πρέπει να διασφαλίσουν πως δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων και θα συμπεριφερθεί σωστά. Ως Ferrari ανησυχούμε αλλά με τη συμπεριφορά και οι μελλοντικές αποφάσεις θα αποδείξουν αν είναι λάθος οι ανησυχίες αυτές»

 

Από τη μεριά της η Ράο θέλησε να απαντήσει στις φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με την πιθανή εύνοια που μπορεί να δείξει στη Mercedes, μιλώντας στην Corriere della Sera.

«Πριν δουλέψω στη Mercedes ήμουν η διευθύντρια των νομικών υποθέσεων της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Έτσι είναι ο κόσμος της Formula 1, πας από τη μία ομάδα στην άλλη. Παντού υπάρχει ένας πρώην υπάλληλος άλλης ομάδας, ακόμα και ο CEO της Formula 1, o Στέφανο Ντομενικάλι είναι ο πρώην διευθυντής της Ferrari. Δεν ανησυχώ όμως για καμία φήμη, συνεχίζω να κάνω ακόμα αυτό που κάνω πάντα, να δουλεύω».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει ένας πόλεμος ανάμεσα στις ομάδες και την FIA αναφορικά με τις αλλαγές που θέλει να κάνει η παγκόσμια ομοσπονδία στους τεχνικούς κανονισμούς. Η Ράο αναφέρθηκε στο θέμα αυτό.

«Προς το παρόν είναι μόνο μία πρόταση, τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί. Λειτουργούμε για την ασφάλεια των οδηγών. Πάντα. Τι θα συνέβαινε εάν δεν επεμβαίναμε όταν είναι σε κίνδυνο η ασφάλεια»;

Δείτε το GP ΗΠΑ για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles