spot_img

Υπέρ της ιδέα για κοινό GP F1 και MotoGP ο Hamilton

O Lewis Hamilton θα ήθελε να δει την F1 και το  MotoGP να προγραμματίσουν αγώνα στην ίδια πίστα το ίδιο αγωνιστικό τριήμερο μελλοντικά. 

Επτά χρόνια μετά την εξαγορά της Formula 1, η Liberty Media απέκτησε και τα εμπορικά δικαιώματα του MotoGP. Την 1η Απριλίου 2024 ανακοινώθηκε η εξαγορά του 86% των μετοχών της Dorna S.L., της εταιρείας που διαχειρίζεται τα δικαιώματα των παγκόσμιων πρωταθλημάτων MotoGP και WorldSBK, καθώς και άλλων σειρών αγώνων για 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Έτσι, η Liberty Media αποκτά και το κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλετών του πλανήτη.

Από το 2023 είχαν κυκλοφορήσει φήμες πως τα δύο πρωταθλήματα εξέταζαν από κοινού να προγραμματίσουν αγώνες τους στην ίδια πίστα το ίδιο αγωνιστικό τριήμερο. Αυτό θα έδινε την ευκαιρία στους φίλους των δύο θεσμών να δουν από κοντά την ίδια ημέρα Grand Prix των κορυφαίων μηχανοκίνητων σπορ του πλανήτη.

Από τη στιγμή που θα βρίσκονται στην ίδια οικογένεια, δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να συμβεί. Με την ιδέα ενθουσιάζεται ιδιαίτερα ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton.

«Δεν το είχα σκεφτεί μέχρι τώρα, αλλά το είδα σε διάφορους τίτλους στο διαδίκτυο. Η Liberty Media έχει κάνει φοβερή δουλειά στη Formula 1 και έχει ανεβάσει την αξία των ομάδων από το 2017. Πιστεύω πως θα κάνει ανάλογη δουλειά με το MotoGP. Είναι συναρπαστικό αυτό που συμβαίνει και αν είχαμε αγώνα των δύο πρωταθλημάτων στο ίδιο τριήμερο θα ήταν επικό. Μπορεί να αγωνιστώ και στον αγώνα του MotoGP και σε αυτόν της Formula 1. Αυτό θα ήταν φοβερό, όμως είναι απίθανο να συμβεί».

Για να ολοκληρωθεί η εξαγορά του MotoGP από τη Liberty Media χρειάζεται την έγκριση διάφορων ρυθμιστικών οργανισμών παγκοσμίως. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού ακύρωσε μια παρόμοια συμφωνία το 2006, ανάμεσα στη CVC και το MotoGP, λόγω ανησυχιών για τη συγκέντρωση της αγοραστικής δύναμης στα χέρια μίας εταιρείας.

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την ανάλυση του GP Ιαπωνίας και τις προβλέψεις μας για τον αγώνα της Κίνας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε play στο παρακάτω βίντεο. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles