spot_img

Υπέρ των Sprint Races στην F1 η Ferrari

Στην πρόταση της F1 να παρουσιάσει Sprint Races σε τρία αγωνιστικά τριήμερα τη σεζόν του 2021 τάσσεται υπέρ η Ferrari.

Με στόχο να κάνει το πρωτάθλημα πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό, η F1 πρότεινε την διεξαγωγή “μίνι” αγώνων στην θέση των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου. Η έκβαση του αγώνα αυτού θα καθορίζει την διαμόρφωση του grid εκκίνησης της Κυριακής και θα αποτελεί μόνο το 1/3 της συνολικής απόστασης ενός πλήρους αγώνα. Προς το παρόν, η πρόταση δεν έχει πάρει πλήρη έγκριση, ενώ δεν γνωρίζουμε σε ποια Grand Prix θα τεθεί σε εφαρμογή.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 1 Μαρτίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Mattia Binotto, σε δηλώσεις του εξέφρασε πως οι αγώνες αυτής της μορφής θα βοηθήσουν πιο απρόβλεπτους αγώνες.

Έχουμε στενή επικοινωνία και με την F1 και FIA και πιστεύουμε πως αυτή η αλλαγή θα κάνει τους αγώνες πιο θεαματικούς και απρόβλεπτους. Οι συζητήσεις πάνω στο θέμα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και διευθετούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες. Υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να λυθούν, όλα όμως δείχνουν να βαδίζουν θετικά.

Δείτε το GP Μπαχρέιν της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Ο Μονεγάσκος οδηγός, Charles Leclerc, τόνισε πως οι αγώνες αυτοί δεν θα αλλάξουν την αξία εκείνων της Κυριακής.

Από την δική μου μεριά, αυτή ενός οδηγού, βρίσκω την πρόταση πολύ ενδιαφέρουσα και πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον μια δοκιμή. Θεωρώ το σημαντικότερο όλων είναι να μην υποβιβαστεί η αξία του αγώνα της Κυριακής.

Διαβάστε επίσης: Lotus 88: Η αποτροπή μιας παταγώδους αποτυχίας

Στην ίδια σελίδα βρίσκεται και ο νέος οδηγός της Ferrari, Carlos Sainz.

Για μένα δεν θα ξέρουμε αν είναι μια καλή ιδέα, εάν πρώτα δεν την δοκιμάσουμε. Βέβαια υπάρχει ο κίνδυνος να έχουμε δυο διαφορετικούς νικητές στο ίδιο Grand Prix και είναι σημαντικό να παραμείνει ξεκάθαρο πως ο νικητής είναι πάντα ένας.

Αν και οι περισσότερες ομάδες του grid δείχνουν να συμφωνούν προς την πρόταση αυτή, υπάρχουν ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτήματα και ασάφειες. Πολλοί είναι εκείνοι μάλιστα, που ήδη έχουν εκφράσει ανησυχίες για πιθανή αλλοίωση αποτελεσμάτων μακροπρόθεσμα κατά την διάρκεια της σεζόν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με όλες τις τελευταίες παρουσιάσεις της F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles