spot_img

Γκραν φινάλε στο GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1

Ο δεύτερος αγώνας της Κατηγορίας Pro ήταν πέρα για πέρα συναρπαστικός, με το GP Μπαχρέιν να προσφέρει μοναδικές στιγμές στο Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Οι οδηγοί ετοιμάστηκαν για ένα ακόμα ταξίδι στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Η μεγάλη Κατηγορία βρέθηκε στη πίστα του Sakhir, έχοντας μόλις μία εβδομάδα κενό από τον εναρκτήριο αγώνα στην Βραζιλία. Η πίεση ήταν μεγάλη, με αρκετούς οδηγούς να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 1 Μαρτίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Έπειτα από 29 δραματικούς γύρους, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Χρυσαφόπουλος. Ο οδηγός της Haas πήρε για 0.020s την δεύτερη pole του 2021, έδωσε εκπληκτικές μονομαχίες και έφτασε στη πολυπόθητη νίκη. Η κρίσιμη στιγμή ήρθε στον 25ο γύρο, όταν την έξοδο της στροφής 4 ήταν δίπλα δίπλα με τον Άλεξ Καλαθαρά. Ο οδηγός της Alfa Romeo ήταν στην 1η θέση αλλά ένα άτσαλο πάτημα τον έστειλε στον τοίχο καταστρέφοντας τον αγώνα του. Με το αποτέλεσμα αυτό, ο Χρυσαφόπουλος πήρε και την πρωτοπορία στο Πρωτάθλημα Οδηγών.

Μεγάλος Χορηγός του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1: Δημητρίου Μεταφορική

Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Γιάννης Φιλιππής. Ο οδηγός της McLaren είχε ποινή στις κατατακτήριες αλλά αυτό δεν τον απέτρεψε από το να κάνει έναν φοβερό αγώνα. Έχοντας διαφορετική στρατηγική πήγε να διεκδικήσει το βάθρο. Το Safety Car του χάλασε τα σχέδια, αλλά κρίσιμα προσπεράσματα στο τέλος, τον έφεραν στο δεύτερο σκαλί. Το βάθρο ολοκλήρωσε ο Κώστας Αναστασάκης, ο οποίος κέρδισε δύο θέσεις λόγω ποινής δύο οδηγών και πήρε πολύτιμους βαθμούς.

Δείτε το GP Μπαχρέιν της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Στην 4η θέση έκλεισε ο Γιώργος Μαχαίρας. Ο οδηγός της Mercedes ξεκίνησε επίσης από το τέλος του grid και αναρριχήθηκε πολύ ψηλά. Την πρώτη 5άδα έκλεισε ο Βασίλης Σωτηρίου με την δεύτερη Red Bull. O νικητής του GP Βραζιλίας έχασε το βάθρο καθώς βρέθηκε υπαίτιος σε επαφή με τον Γρηγόρη Μανιατόπουλο στους τελευταίους γύρους. Πίσω του ολοκλήρωσε ο Μάνος Ζερβουδάκης, ο οποίος δέχθηκε επίσης 5s ποινή και έχασε δύο θέσεις. Στην 7η θέση έκλεισε ο Χρήστος Ντούσκος κάνοντας έναν πολύ καλό αγώνα και πάλι. Η Renault του στο τέλος είχε ζημιά και δεν μπόρεσε να είναι ψηλότερα. Ο Δημήτρης Πονηρός πήρε τους πρώτου του βαθμούς με έναν εξαιρετικό αγώνα στην 8η θέση, μπροστά από τον Ιωνά Στούμπο που κάνει το δύο στα δύο στους βαθμούς. Τη βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισε ο Θάνος Χουσίδης που αγωνίστηκε ως έκτακτη συμμετοχή.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Πολύ άσχημη ημέρα για την Racing Point. Οι Ανδρέας Κόσκορης και Κώστας Μαυράδας μπήκαν στους δύο πρώτους γύρους για αλλαγή αεροτομής. Παρά την υπερπροσπάθεια δεν μπόρεσαν να μπουν στους βαθμούς. Κακό αγώνα είχαν και οι Ferrari που έφυγαν από την έρημο με μηδέν βαθμούς. Τον ταχύτερο γύρο έκανε ο Γιάννης Στεργίου με την Mercedes στον τελευταίο γύρο.

Χορηγός Ελληνικού Πρωταθλήματος F1: Οικογένεια Καραντζιά

Επόμενος αγώνας για την Κατηγορία Pro του Ελληνικού Πρωταθλήματος είναι το GP Ισπανίας, στις 7 Μαρτίου.

Βαθμολογία Οδηγών GP Μπαχρέιν Κατηγορίας Pro | Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.Βαθμολογία Ομάδων Κατηγορίας Pro.

Δείτε το GP Βραζιλίας της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles