spot_img

24H Le Mans: H Ferrari στην pole position μετά από 50 χρόνια

H Ferrari έγραψε ιστορία και κατέκτησε την pole position στη διαδικασία της Hyperpole για τις 24H Le Mans, με διαφορά μεγαλύτερη από ένα δευτερόλεπτο από τον ανταγωνισμό.

Εντυπωσιακή ήταν η διαδικασία της Hyperpole για τις 24H Le Mans, τον τέταρτο αγώνα του WEC στο 2023, με τη Ferrari να παίρνει την pole position στην κατηγορία Hypercar. Ο Antonio Fuoco στη #50 499P σημείωσε το 3:22,982 και χάρισε στην ιταλική φίρμα την πρώτη της pole στο Μαν μετά το 1973.

Ο Alessandro Pier Guidi σημείωσε τη δεύτερη ταχύτερη επίδοση και χάρισε στη Ferrari το 1-2 στη διαδικασία της Hyperpole. H Toyota Gazoo Racing με το #8 GR010 Hybrid βρέθηκε στην 3η θέση, όμως λόγω της κόκκινης σημαίας δεν κατάφερε να δείξει την πλήρη δυναμική του αγωνιστικού πρωτοτύπου. Τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης συμπλήρωσε η #75 Porsche 963.

Στην 5η θέση ήταν το #7 GR010 της Toyota, μπροστά από το #2 της Cadillac, ενώ ακολούθησε η #5 Porsche και το #3 Cadillac. Μάλιστα, το τελευταίο αγωνιστικό (#3) προκάλεσε την κόκκινη σημαία στη διαδικασία, όταν ο Sebastien Bourdais σταμάτησε στο σικέιν «Ντεϊτόνα», καθώς υπήρξε διαρροή λαδιού και το πρωτότυπο πήρε φωτιά. Ως αποτέλεσμα έχασε τον ταχύτερο γύρο του, κάτι που προβλέπουν οι κανονισμοί.

Στην LMP2, η IDEC Sport έγραψε ιστορία με τον Πολ Λουπ Σατάν να παίρνει την pole position με ένα φανταστικό χρόνο. Ο Γάλλος σημείωσε το 3:32,923 και ήταν 0,112 δευτ. ταχύτερος του Pietro Fittipaldi της Team Jota. Στην 3η θέση της κατάταξης ήταν το #41 Oreca της Team WRT.

Στην κατηγορία GTE, ο Μπεν Κίτινγκ σημείωσε ακόμη μια εκπληκτική επίδοση για την Corvette Racing και πήρε την pole position. O Αμερικανός έγραψε το 3:52,376 και ήταν 1,5 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Αχμάντ Αλ Χαρτί με την Aston Martin Vantage της ORF by TF. Στην 3η θέση ήταν η #54 Ferrari 488 της AF Corse. 

Οι ομάδες θα πάρουν ανάσες την Παρασκευή, θα επιδιορθώσουν τις όποιες ατέλειες στα αγωνιστικά τους και θα ετοιμαστούν για το μεγάλο αγώνα του σαββατοκύριακου. Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο, 10 Ιουνίου, στις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Δείτε τα αποτελέσματα της διαδικασίας Hyperpole, εδώ.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ισπανίας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles