spot_img

H McLaren πήρε έναν πολύπειρο τεχνικό από τη Red Bull

H McLaren Racing προχώρησε σε μια άκρως σημαντική μετεγγραφή για το τεχνικό της τμήμα, αποδυναμώνοντας αυτό της Red Bull Racing.

Η McLaren Racing ανακοίνωσε πως υπέγραψε συμβόλαιο με τον Rob Marshall της Red Bull Racing και θα γίνει ο νέος της τεχνικός διευθυντής. Ο Βρετανός αποχώρησε ήδη από την αυστριακή ομάδα και θα αναλάβει καθήκοντα στο Ουόκινγκ την πρώτη ημέρα του 2024.

Ο Marshall ήταν για 17 χρόνια μέλος της Red Bull Racing και ήταν ένα από τα στελέχη που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις επιτυχίες των «ταύρων». Μέχρι πρόσφατα, είχε ενεργό ρόλο στη δημιουργία του Red Bull Powertrains, που εξελίσσει τη μονάδα ισχύος του 2026 σε συνεργασία με τη Ford. Η αποχώρησή του, επιβεβαιώνει την κρούση ομάδων της Formula 1 για πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της ομάδας του Μίλτον Κινς.

O επικεφαλής της McLaren, Andrea Stella, ανέφερε για την πρόσληψη του Marshall.

«Είμαι τρομερά χαρούμενος που ο Rob θα έρθει στη McLaren. Με 25 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού έρχεται με τεράστια εμπειρία στις πλάτες του. Πρόκειται για ένα από τα θεμελιώδη βήματα στο ταξίδι μας για να επιστρέψουμε στις νίκες».

Νωρίτερα στο 2023, η McLaren πραγματοποίησε αναδιάρθρωση στο τεχνικό της τμήμα. Εκτός από τον Marshall, στο δυναμικό της βρετανικής ομάδας θα προστεθεί ο David Sanchez, ο οποίος πήρε μετεγγραφή από τη Ferrari. Ο ρόλος του θα είναι: τεχνικός διευθυντής σχεδιασμού και απόδοσης μονοθεσίου.

Το νέο σχήμα στο τεχνικό τμήμα της McLaren θα έχει στη διάθεσή του τις ανανεωμένες εγκαταστάσεις της ομάδας, καθώς η νέα αεροδυναμική σήραγγα και ο νέος προσομοιωτής θα τεθούν σε λειτουργία εντός της χρονιάς.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #116 με την ανάλυση του Grand Prix Ισπανίας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles