spot_img

Aston Martin: «Απερίσκεπτο να αγνοήσουμε την απειλή από Alpine και Ferrari»

Ο επικεφαλής της Aston Martin, Otmar Szafnauer, υπογράμμισε πως είναι σημαντικό η ομάδα να μην αγνοήσει την απειλή από Alpine και Ferrari και να μείνει προσηλωμένη στον στόχο της.

Το πρώτο κεφάλαιο στην ιστορική της επιστροφή στον κόσμο της F1 θέλει να γράψει με τον καλύτερο τρόπο η βρετανική ομάδα. Βασικός στόχος της να κατακτήσει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Επιστρέφοντας σε κινητήρα Mercedes και αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία του τετράκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Sebastian Vettel, ευελπιστεί να κοντράρουν τις ομάδες του midfield.

Διαβάστε επίσης: Ο Alex Fontana επιστρέφει στο GT World Challenge και μιλά αποκλειστικά στο automotonews.gr

Δεν είναι όμως η μόνη ομάδα που στοχεύει πιο ψηλά φέτος. Όπως τόνισε και ο Szafnauer σε δηλώσεις του, είναι κάτι που θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους.

Θεωρώ θα ήταν πολύ απερίσκεπτο από μεριάς μας να αγνοήσουμε τις υπόλοιπες ομάδες του grid και να κοιτάμε μόνο σ’ αυτές που είναι μπροστά μας. Οι ομάδες του midfield ολοένα και αυξάνουν την ανταγωνιστικότητά τους και γίνονται όλο και πιο δύσκολοι αντίπαλοι εντός πίστας.

Δείτε το GP Ισπανίας της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Η μάχη του midfield κατά την αγωνιστική περίοδο 2020 ήταν ίσως πιο ενδιαφέρουσα από την μάχη της κορυφής. Μέχρι και τον τελευταίο αγώνα, τα πιθανά αποτελέσματα που θα έφερναν οι οδηγοί των ομάδων θα μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάταξη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Πιστεύω δεν θα βλέπουμε την Ferrari στην 6η θέση για πολύ ακόμα, οπότε θα αποτελέσουν μεγάλο ανταγωνισμό τόσο φέτος όσο και στο μέλλον. Η McLaren επίσης πέρυσι μας ξεπέρασε σε βαθμούς και τερμάτισε στην 3η θέση. Παράλληλα, η Alpine επιστρέφει με τον Alonso, έναν δυο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, και είμαι σίγουρος θα κυνηγήσουν αποτελέσματα. Πρέπει λοιπόν όχι μόνο να επικεντρωθούμε και να πλησιάσουμε τις ομάδες της κορυφής, αλλά κυρίως να ξεπεράσουμε τις ομάδες του midfield. Θα είναι μεγάλη πρόκληση, γι’ αυτό δουλεύουμε σκληρά ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας.

  • Βρείτε μας στο facebook
  • Ακούστε όλες τις εκπομπές για την F1 στο κανάλι μας στο Youtube

Το δίδυμο Sebastian Vettel και Lance Stroll βρέθηκε την προηγούμενη βδομάδα στην πίστα του Silverstone, όπου οδήγησαν για πρώτη φορά την νέα AMR21. Η Aston Martin αναμένεται να παλέψει για την 3η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών με τις McLaren, Alpine και Ferrari.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με τις τελευταίες παρουσιάσεις από την F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles