spot_img

Bahrain Test D3: Η Red Bull είναι εδώ

Ο Sergio Perez ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο τελευταίο πρωινό σκέλος του Bahrain Test, ξεκινώντας την D3 για την Red Bull εντυπωσιακά.

Η τελευταία ημέρα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για όλους τους οδηγούς και τις ομάδες. Ο καιρός ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με την πίστα να έχει πλέον καλό κράτημα και πρόσφυση. Οι ομάδες ήθελαν να τικάρουν όλα τα κουτιά της λίστας τους, κάνοντας είτε αεροδυναμικές δοκιμές, είτε δοκιμές στο set-up, είτε μεγάλα stint. Παράλληλα, είδαμε δοκιμές με λίγα καύσιμα σε ένα ιδιαίτερο πρωινό.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 14 Μαρτίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Perez με την RB16B έγραψε τον ταχύτερο χρόνο, κάνοντας δοκιμές κατατακτηρίων. Με την C4 γόμα έγραψε το 1:30.187, μην κάνοντας μάλιστα το τέλειο πέρασμα. Η Red Bull όμως δεν πήγε για μεγάλα stint. Αντιθέτως, συμπλήρωσε μόλις 47 γύρους, δοκιμάζοντας όμως διάφορες λύσεις στο μονοθέσιο. Η ομάδα έχει ένα τέλειο τριήμερο προς το παρόν και δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση για το ξεκίνημα του 2021. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Charles Leclerc με την Ferrari. O Μονεγάσκος βελτιώθηκε σε σύγκριση με χθες το απόγευμα, κάνοντας την ταχύτερη επίδοση με την C3 γόμα. Η διαφορά μειώθηκε στα 0.299s, με την επίδοση να έρχεται όχι στις καλύτερες συνθήκες πίστας. Έγραψε συνολικά 80 γύρους, σε μια πολύ δυνατή τελευταία εμφάνιση πριν τον πρώτο αγώνα.

Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Lando Norris. O Βρετανός με την McLaren έκανε ένα πολύ δυνατό πρωινό και πάλι, γράφοντας πολλά χιλιόμετρα. Το μονοθέσιο του είναι πολύ σταθερό και ο πίσω διαχύτης έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, κυρίως θετικές. Ο ταχύτερος χρόνος του ήταν στο 1:30.661 με την soft γόμα ελαστικών. Ο Pierre Gasly έκλεισε το πρωί στην 4η θέση της κατάταξης. Με την C4 γόμα ελαστικών έκανε ένα πολύ δυνατό πέρασμα στο 1:30.828, αλλά με την C3 medium γόμα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με όλες τις τελευταίες εξελίξεις της F1. 

Ο Esteban Ocon είχε ένα αρκετά θετικό πρωινό με την Alpine. Ο Γάλλος κάλυψε 61 γύρους στην πίστα του Sakhir και έκλεισε την πρώτη 5άδα της κατάταξης. Αρκετά σημαντικό είναι το γεγονός πως δεν έκανε προσομοίωση κατατακτηρίων, όπως προτίμησε χθες η ομάδα με τον Fernando Alonso. Στην 6η θέση ήταν ο Mick Schumacher με την ομάδα της Haas. O Γερμανός κάλυψε πολλά και πολύτιμα χιλιόμετρα δοκιμών, φέρνοντας δεδομένα στην ομάδα. Παράλληλα είναι σε διαδικασία εκμάθησης του μονοθεσίου, γράφοντας μάλιστα 76 γύρους όντας 1.8s μακριά από την κορυφή.

Στην 7η θέση ήταν ο Valtteri Bottas. O Φινλανδός έκανε ένα γεμάτο πρόγραμμα με πολλά μεγάλα stint. Κάλυψε 84 γύρους, τους περισσότερους που έχει κάνει η ομάδα σε μια διαδικασία μέχρι στιγμής στις Χειμερινές Δοκιμές. Δεν τον είδαμε να πηγαίνει για γρήγορη προσπάθεια, με τους Πρωταθλητές να δείχνουν να ψάχνονται προς το παρόν. Πίσω του στην 8η θέση ήταν ο George Russell με την Williams. O Βρετανός είχε την πρώτη του επαφή με το μονοθέσιο και έχει όλη τη μέρα στη διάθεση του, κάνοντας μάλιστα 77 γύρους. Ο ταχύτερος γύρος του ήταν με την C2 γόμα.

Ψηφίστε το Αγαπημένο σας μονοθέσιο της F1 για το 2021.

Στην 9η θέση είδαμε τον Kimi Raikkonen με την Alfa Romeo C41. O Φινλανδός έκανε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, γεμάτο με διαφορετικές δοκιμές. Κάλυψε τους περισσότερους γύρους από όλους, με 91 στο σύνολο και ταχύτερο χρόνο στο 1:35.274. Την 10άδα έκλεισε ο Lance Stroll στο καλύτερο πρωινό της Aston Martin στις δοκιμές. Κάνοντας μεγάλα stint, κάλυψε 80 πολύτιμους γύρους και ήταν 5.9s πιο αργός από τον Perez.

Στην απογευματινή περίοδο θα δούμε τους Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel, Nikita Mazepin, Fernando Alonso, Yuki Tsunoda, Max Verstappen, Lewis Hamilton και Carlos Sainz.

Αποτελέσματα Bahrain Test D3, Πρωί

Δείτε το GP Μπαχρέιν της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles