spot_img

Bahrain Test D3: Επίδειξη ισχύος Verstappen και Red Bull

Ο Max Verstappen έκλεισε το Bahrain Test στην κορυφή των χρόνων, κάνοντας τον ταχύτερο γύρο του τριημέρου στην D3.

Οι χειμερινές δοκιμές για το 2021 ολοκληρώθηκαν στο Μπαχρέιν. Ομάδες και οδηγοί συμπλήρωσαν 24 ώρες συνολικά δοκιμών, κάνοντας τις λιγότερες ημέρες σε σύγκριση με άλλα χρόνια. Η τελευταία ημέρα ήταν η καλύτερη από πλευράς συνθηκών, με την πίστα να έχει και τη καλύτερη πρόσφυση.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 14 Μαρτίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Ολλανδός έκανε την ταχύτερη επίδοση του τριημέρου, κάνοντας έναν πολύ ανταγωνιστικό χρόνο. Με την C4 γόμα ελαστικών στα τελευταία λεπτά, έγραψε το 1:28.960 μετά από μια σειρά πολύ γρήγορων γύρων. Οι τελευταία ημέρα του Verstappen είχε αρκετές διαφορετικές δοκιμές set-up και μέτρηση δεδομένων, όπως και “performance laps”. Η Red Bull κλείνει τις χειμερινές δοκιμές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχοντας το τέλειο τεστ. Στην 2η θέση ακολούθησε ο Yuki Tsunoda με την Alpha Tauri. H sister team της Red Bull ήταν άκρως εντυπωσιακή, με τον Ιάπωνα να κάνει εντυπωσιακούς χρόνους. Η ομάδα ήθελε να τον δοκιμάσει σε συνθήκες κατατακτηρίων και ο ταχύτερος του χρόνος ήταν 0.093s μακριά από την κορυφή. O χρόνος έγινε με την C5 γόμα κάνοντας μάλιστα 92 γύρους συνολικά.

Στην 3η θέση της κατάταξης έκλεισε ο Carlos Sainz με την Ferrari. O Ισπανός αντιμετώπισε προβλήματα στα υδραυλικά και έχασε λίγο χρόνο. Ωστόσο, το πρόγραμμά του ολοκληρώθηκε με 78 γύρους συνολικά και ταχύτερο χρόνο με την C4 γόμα. Ο οδηγός της SF21 ήταν 0.651s μακριά από τον Verstappen. O Kimi Raikkonen έκανε μια τρομερή τελευταία ημέρα στο Μπαχρέιν. Ο Φινλανδός έβαλε συνολικά 165 γύρους με την Alfa Romeo C41 κάνοντας τον 4ο χρόνο με την C5 γόμα. Στο τέλος της ημέρας όμως οι δύο οδηγοί είχαν επαφή στη στροφή 10, όταν ο Sainz προσπάθησε να περάσει από την εσωτερική.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με όλες τις τελευταίες εξελίξεις της F1. 

Ο Lewis Hamilton έκλεισε την ημέρα στην 5η θέση της κατάταξης. Ο Βρετανός έκανε αρκετά “performance laps” με την W12, όμως δεν μπόρεσε ποτέ να πιέσει τις Red Bull. O ταχύτερος χρόνος του ήταν με την C5 γόμα, αλλά ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο από την κορυφή. Συνολικά έγραψε 54 γύρους. O George Russell με την Williams ακολούθησε στην 6η θέση με έναν πολύ δυνατό χρόνο. Ο Βρετανός έκανε τον εντυπωσιακό αριθμό των 158 γύρων και με την C5 γόμα έγραψε το 1:30.117.

Ψηφίστε το αγαπημένο σας μονοθέσιο της F1

Ο Daniel Ricciardo έφερε την McLaren στην 7η θέση της τελικής κατάταξης της τελευταίας ημέρας. Ο Αυστραλός έκανε νωρίς τον ταχύτερο χρόνο του στο 1:30.144 με την C4 γόμα ελαστικών. Στις τελευταίες ώρες προσηλώθηκε σε μεγάλα stint αγώνα ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα για την συνέχεια, με 76 γύρους στη μέρα. Ο Fernando Alonso είχε ήρεμες χειμερινές δοκιμές με την ομάδα της Alpine. O Ισπανός δεν πήγε για τον απόλυτο γύρο και είχε ως στόχο να μαζέψει δεδομένα, εμπειρία και να χτίσει πάνω σε αυτά. Πήρε την 9η θέση καλύπτοντας 78 γύρους στο απογευματινό σκέλος με ταχύτερο το 1:30.318.

Από τους οδηγούς που πήραν μέρος στο απογευματινό σκέλος, εκτός 10άδας ήταν οι Nikita Mazepin και Sebastian Vettel. O Ρώσος αρχικά πήρε την 14η θέση με το 1:31.531 και κάλυψε 67 γύρους πριν την έναρξη της σεζόν. Συνολικά η Haas κάλυψε πάρα πολλά χιλιόμετρα και μπορεί να χτίσει πάνω σε αυτά. Ο Γερμανός από την άλλη δεν είχε ξανά ένα καλό απόγευμα. Έβαλε μόλις 56 γύρους, ενώ πρόβλημα με την κινητήρια μονάδα ολοκλήρωσε πρόωρα την μέρα του. Ο Vettel είχε κάκιστες χειμερινές δοκιμές ολοκληρώνοντας στην 17η θέση της ημέρας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στον εναρκτήριο αγώνα σε δύο εβδομάδες, στην πίστα του Sakhir.

Αποτελέσματα Bahrain Test D3Δείτε το GP Μπαχρέιν της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles