spot_img

GP Πορτογαλίας FP1: Στη κορυφή ο Bottas

O ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP Πορτογαλίας, ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο το αγωνιστικό τριήμερο.

Η μάχη της Πορτογαλίας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, με τον καιρό να χαμογελά και τις ομάδες να προετοιμάζονται για τον τρίτο αγώνα του 2021. Οι συνθήκες της πίστας δεν ήταν όμως ιδανικές, με πολλούς οδηγούς να δυσκολεύονται στην εύρεση της σωστής θερμοκρασίας ελαστικών. Μεγάλο παράγοντα έπαιξαν τα ελαστικά, με την Pirelli να φέρνει τις πιο σκληρές γόμες στο Portimao, κάτι το οποίο σίγουρα δεν ικανοποίησε πολλούς.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 30 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Bottas ξεκίνησε ιδανικά το FP1 του GP Πορτογαλίας, γράφοντας το 1:19.648 για να πάρει την 1η θέση στη διαδικασία. Ο χρόνος του έγινε με τη soft γόμα, με την Mercedes να κάνει επιπλέον γύρο προθέρμανσης. Στην 2η θέση της διαδικασίας είχαμε τον Max Verstappen. O Ολλανδός είχε έντονους κραδασμούς με την soft γόμα, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε από το να είναι 0.025s από τη κορυφή. Στην 3η θέση της κατάταξης βρέθηκε ο Sergio Perez, ο οποίος άργησε ώστε να βρει ρυθμό, όμως τα κατάφερε στη τελευταία γρήγορη προσπάθεια του.

Στην 4η θέση είδαμε τον Charles Leclerc με την πρώτη Ferrari. Ο Μονεγάσκος έκανε επίσης στο τέλος τον ταχύτερο γύρο του και ήταν 0.236s μακριά από τη κορυφή. Πίσω του στην 5η θέση βρέθηκε ο Lewis Hamilton. O Πρωταθλητής είχε μια παράξενη διαδικασία, παλεύοντας με το μονοθέσιο του. Ο ίδιος πάντως δεν έκανε τον ταχύτερο γύρο που θα μπορούσε.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το Preview του GP Πορτογαλίας.

Στην 6η θέση είδαμε τον Pierre Gasly με την Alpha Tauri, ο οποίος ολοκλήρωσε 0.796s μακριά από την κορυφή. Πολύ καλή επίδοση από τον George Russell, o οποίος πήρε την 7η θέση για την Williams σε μια πολύ ικανοποιητική πρώτη περίοδο. O Lando Norris ήταν μόλις στην 8η θέση, σε ένα μουντό ξεκίνημα για την McLaren. O χρόνος του ήταν 0.987s πιο αργός του Bottas, όμως μας έχει συνηθίσει σε ανάλογες τακτικές η ομάδα του Woking. Ο Carlos Sainz με την Ferrari ήταν 9ος, ενώ τη πρώτη 10άδα έκλεισε ο Esteaban Ocon με την πρώτη Alpine.

O Lance Stroll έκλεισε στην 11η θέση 1.2s μακριά από τη κορυφή, βάζοντας νωρίς της soft γόμα ελαστικών. Ο χρόνος του ήταν αρκετός για να βρεθεί μπροστά από τους Yuki Tsunoda και Fernando Alonzo. O Kimi Raikkonen ήταν η ταχύτερη Alfa Romeo στην 15η θέση μόλις. Κακή απόδοση από τον Sebastian Vettel στην 16η θέση, ενώ ο Callum Ilott που αντικατέστησε τον Antonio Giovinazzi στο FP1 ήταν πίσω του.

Ο Mick Schumacher με την Haas πήρε την 18η θέση, όντας 2.2s μακριά από τη κορυφή της κατάταξης. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως όλοι οι οδηγοί πλην του Perez που είναι σε νέα ομάδα, ήταν πολύ πιο αργοί από τους teammate τους.  H ιστορία όμως έδειξε πως ο Valtteri Bottas ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το GP Πορτογαλίας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αποτελέσματα FP1Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles