spot_img

Νέες πληροφορίες για το σφοδρό ατύχημα του Verstappen στο Silverstone

Η Red Bull Racing, δια στόματος του επικεφαλής της, Christian Horner, αποκάλυψε νέες τρομακτικές λεπτομέρειες για τη σύγκρουση του Max Verstappen με τα προστατευτικά ελαστικά στο Silverstone.

Η μάχη των πρωταθλημάτων του 2021 στη Formula 1 φαίνεται πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες στον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, εξηγεί για τη στιγμή που διαπίστωσε ότι φέτος θα υπάρχει μεγάλη μάχη εντός πίστας με τη Mercedes.

Διαβάστε επίσης: Formula 3000 – Ο επίπονος λαβύρινθος προς την F1

Η υβριδική εποχή της Formula 1 χαρακτηρίζεται από την κυριαρχία της Mercedes, η οποία έχει κατακτήσει τα προηγούμενα 7 χρόνια και τα 14 πρωταθλήματα (οδηγών και κατασκευαστών). Το 2021, η γερμανική ομάδα αντιμετωπίζει ίσως τη μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων ετών, με τη Red Bull και τον Max Verstappen ν’ αποδεικνύονται σκληροί αντίπαλοι για την ίδια και τον Lewis Hamilton. Ο Christian Horner μίλησε στην ιστοσελίδα luxurylondon.co.uk για το πρωτάθλημα του 2021.

Σε ερώτηση που του έγινε για το πότε διαπίστωσε πως η μάχη με τη Mercedes θα είναι στο όριο, ο ίδιος απάντησε:

Στο GP Μεγάλης Βρετανίας στο Silverstone τον Ιούλιο, όταν συγκρούστηκαν ο Max (Verstappen) και ο Lewis (Hamilton) στον πρώτο γύρο. Δε νομίζω πως πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν τη σοβαρότητα μιας τέτοιας σύγκρουσης με πάνω από 200 μίλια/ώρα (320+ χμ/ώρα). Ήταν βίαιη (η σύγκρουση), ο Max προσέκρουσε στα προστατευτικά ελαστικά στα 51G, κυριολεκτικά έσπασε το κάθισμα του μονοθεσίου του. Για μια στιγμή ήταν αναίσθητος και δεν απαντούσε στην ενδοεπικοινωνία με την ομάδα. Η άμεση προτεραιότητά σου είναι η υγεία του οδηγού σου. Οποιοσδήποτε βρίσκεται στη Formula 1 γνωρίζει πως η Copse είναι στροφή υψηλής ταχύτητας και μία από τις πιο επικίνδυνες στο άθλημα. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα τι έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP ΗΠΑ.

Οι μάχες και στα δύο πρωταθλήματα τη φετινή σεζόν παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Horner ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, για το πότε πιστεύει πως θα κριθούν οι 2 τίτλοι:

Φυσιολογικά, σε αυτό το σημείο της σεζόν το πρωτάθλημα θα είχε κριθεί, δε συμβαίνει όμως φέτος. Ελπίζω πως δεν θα γίνει στον τελευταίο αγώνα, το GP Άμπου Ντάμπι, στις 12 Δεκεμβρίου, όμως νομίζω πως είναι αναπόφευκτο. Το πρωτάθλημα θα κριθεί την τελευταία στιγμή, το οποίο είναι καταπληκτικό για την Formula 1, όχι όμως τόσο καλό για τον ύπνο μου.

Μην χάσετε την Τρίτη 2 Νοεμβρίου την εκπομπή “Slipstream” με το preview του GP Μεξικού.

Οι αγώνες που απέμειναν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος του 2021 είναι μόλις 5, με τον Max Verstappen να προηγείται με 12 πόντους στο πρωτάθλημα οδηγών. Μετά το GP ΗΠΑ, η Red Bull μείωσε την απόστασή της από την πρωτοπόρο Mercedes στους 23 πόντους. Η Red Bull έχει αυτή τη στιγμή το μομέντουμ και, θεωρητικά, οι επόμενοι 2 αγώνες διεξάγονται σε πίστες που ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά της.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles