spot_img

Η Alpine εφεσιβάλλει την έφεση της Haas

H Alpine αποφάσισε να λάβει δράση για την ποινή που δέχθηκε ο Fernando Alonso μετά το πέρας του Grand Prix ΗΠΑ, λόγω διαμαρτυρίας της Haas. 

Το δράμα για τον Fernando Alonso δεν είχε τελειωμό στο Grand Prix ΗΠΑ. Ο Ισπανός ενεπλάκη σε ένα άκρως τρομακτικό ατύχημα με τον μελλοντικό του teammate στην Aston Martin, Λανς Στρολ, και παρά το γεγονός πως η A522 σηκώθηκε στους δύο τροχούς, χτύπησε με δύναμη στις μπαριέρες, ο Αλόνσο τερμάτισε εντός βαθμών.

Όμως η Haas είχε διαφορετικά πλάνα στο μυαλό της. Η αμερικανική ομάδα κατέθεσε ένσταση ότι το μονοθέσιο του Αλόνσο δεν ήταν ασφαλές για επιστροφή στην πίστα, κάτι που αποδείχθηκε από την αποκόλληση του δεξιού καθρέπτη αργότερα στον αγώνα. Οι αγωνοδίκες επέβαλαν στον Ισπανό ποινή 30 δευτερολέπτων, με αποτέλεσμα να… πέσει στη 15η θέση της γενικής κατάταξης.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας. 

Αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, μιας και η γαλλική ομάδα μάχεται με τη McLaren για την 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Η μεταξύ τους διαφορά είναι πλέον 6 βαθμοί υπέρ της Alpine.

H ποινή του Αλόνσο δεν… πέρασε με καλό μάτι στο γαλλικό στρατόπεδο, που τώρα εφεσιβάλλει το πόρισμα των αγωνοδικών θέτοντας τα εξής επιχειρήματα:

«H FIA έχει το δικαίωμα να δώσει μαύρη και πορτοκαλί σημαία σε ένα μονοθέσιο κατά τη διάρκεια του αγώνα αν κρίνει πως ένα μονοθέσιο δεν είναι ασφαλές. Στην περίπτωσή μας, εξέτασαν το μονοθέσιο και έκριναν πως δεν χρειάζεται να δείξουν τη σημαία αυτή. Επιπλέον, μετά τον αγώνα τεχνικός εκπρόσωπος της FIA θεώρησε το μονοθέσιο νόμιμο. Λόγω της καθυστέρησης υποβολής ένστασης 24 λεπτά μετά την καθορισμένη προθεσμία, δεν έπρεπε να γίνει δεκτό και ως εκ τούτου η ποινή θα έπρεπε να θεωρηθεί άκυρη. Ως αποτέλεσμα η ομάδα εφεσιβάλλει την ισχύ της αρχικής ένστασης από την ομάδα της Haas».

Στις σημειώσεις τους για την ποινή, οι αγωνοδίκες τονίζουν ότι η τήρηση της προθεσμίας δεν ήταν δυνατή σε αυτή την περίπτωση. Εάν δεχθούν οι αγωνοδίκες τη νέα έφεση της Alpine, τότε θα εξεταστεί στο πλαίσιο του επερχόμενου αγώνα στο Μεξικό.

Μην χάσετε την Τρίτη στις 21:00 την εκπομπή #100 με καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη, με εκπλήξεις και το F1 Quiz! Μπορείτε να την ακούσετε το link με ένα κλικ εδώ.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles