spot_img

Αιχμές MotoGP κατά Formula 1: «Εμείς δεν θέλουμε τέτοια φινάλε»

To MotoGP δεν επιθυμεί ανάλογο φινάλε σε πρωτάθλημά του όπως αυτό της Formula 1 το 2021 που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα υπήρξαν άπλετες συζητήσεις ανάμεσα σε οπαδούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τον τελευταίο αγώνα της Formula 1 το 2021. Μέχρι και σήμερα, ο τρόπος που ολοκληρώθηκε το GP Άμπου Ντάμπι αποτελεί αφορμή για πληθώρα συζητήσεων.

Μάλιστα, η FIA έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στους τελευταίους γύρους του αγώνα. Το γεγονός αυτό ήταν ένας εκ των λόγων που η Mercedes αποφάσισε να μην εφεσιβάλλει τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: Η στιγμή που ο Valentino Rossi βρισκόταν ένα βήμα πριν την F1

Το φινάλε του 2021 άφησε σε αρκετό κόσμο εντός του μηχανοκίνητου αθλητισμού και όχι μόνο πικρή γεύση με όσα έγιναν και όσα ακολούθησαν. Τώρα ο Carmelo Ezpaleta, ο CEO της Dorna που κατέχει τα εμπορικά δικαιώματα του MotoGP, δήλωσε πως το σπορ του δεν πρόκειται να έχει ποτέ ανάλογο φινάλε σε πρωτάθλημα.

Δεν θα ήθελα ποτέ να δω το MotoGP να ολοκληρώνεται όπως το πρωτάθλημα της Formula 1. Εύχομαι να υπήρχαν δύο οδηγοί να μάχονται στον τελευταίο αγώνα, αλλά ο τρόπος που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημά τους δεν ήταν καθόλου καλός. Είχαν μία φανταστική σεζόν, μάχονταν σε όλους τους αγώνες, όμως ο τρόπος που κρίθηκε προκάλεσε αμφιλεγόμενες καταστάσεις που δεν κάνουν καλό στο σπορ. Θα ήθελα να βλέπω ένα πρωτάθλημα να κρίνεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αλλά δεν μου αρέσει πως μετά το τέλος του υπάρχουν αμφιβολίες για την ακεραιότητά του και πως ο 2ος στην κατάταξη έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Ακούστε την πρώτη εκπομπή “Slipstream” του 2022 για τη Formula 1.

To MotoGP το 2022 έχει να αντιμετωπίσει ένα σημαντικό πρόβλημα και αυτό είναι η απουσία του Valentino Rossi. Ο Ιταλός θα αγωνίζεται στο GT World Challenge Europe το 2022 με την Audi και πλέον θα βρίσκεται μόνιμα στους αγώνες αντοχής.

Ωστόσο, ο Ezpaleta δεν πιστεύει πως η απουσία του θα κοστίσει στο σπορ:

Θα συνεχίσω προσωπικά να κάνω τα ίδια πράγματα που έκανα πριν. H κληρονομιά που άφησε ο Valentino είναι για αναβάτες που οδηγούν σπουδαίες μοτοσικλέτες. Δεν πιστεύω πως ορισμένοι αναβάτες στο πρωτάθλημά μας θα ήταν εκεί που είναι δίχως τον Valentino. Βλέπω όλους αυτούς που ανεβαίνουν κατηγορίες, έχουν ως είδωλο τον Rossi και θέλουν να τον μιμηθούν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το πρωτάθλημα του MotoGP ξεκινά στις 6 Μαρτίου με το GP Κατάρ. Οι χειμερινές δοκιμές θα ξεκινήσουν στις 5 Φεβρουαρίου και, σε αντίθεση με τη Formula 1, δεν θα είναι μυστικές.

Δείτε το GP Βραζιλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles