spot_img

Η στιγμή που ο Valentino Rossi βρισκόταν ένα βήμα πριν τη Formula 1

Ο θρύλος του MotoGP, Valentino Rossi, αποκάλυψε πως στο παρελθόν ήταν πολύ κοντά στο να αφήσει τους 2 τροχούς και να μετακινηθεί στη Formula 1.

Ο Valentino Rossi αποτελεί έναν από τους οδηγούς-σύμβολο του MotoGP. Μόλις το 2021 έβαλε τέλος στην καριέρα του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας, μετά από 21 χρόνια και 7 Παγκόσμιους Τίτλους. Ωστόσο, ο «γιατρός» είχε μεγάλη λατρεία και για τα μονοθέσια της Formula 1. Από το 2004 είχε κάνει κάποιες δοκιμές με μονοθέσια της Ferrari στην πίστα της ιταλικής ομάδας στο Fiorano, με τον ίδιο να περιγράφει την εμπειρία του ως μία από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του.

Ο Valentino Rossi, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Graham Bensinger (Αμερικανός δημοσιογράφος), αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον κόσμο της Formula 1:

Ήταν μία πολύ καλή στιγμή στη ζωή μου. Ο Stefano Domenicali από τη Ferrari με κάλεσε και μου είπε «Γιατί δεν κάνουμε δοκιμές με το μονοθέσιο;». Έχουν μια πίστα στο Fiorano, όπου δοκιμάζουν τα μονοθέσια της Formula 1, είναι πίστα ενός λεπτού (χρόνος ενός γύρου), όμως είναι γρήγορη, έχει μια φουρκέτα (αργή στροφή), έχει τα πάντα. Εγώ απάντησα θετικά. Το οργανώσαμε, έφτασα μυστικά την προηγούμενη ημέρα. Προσπαθήσαμε να το κρατήσουμε μυστικό, στο τέλος όμως δεν ήταν μυστικό. Παραμείναμε στο γραφείο του Enzo Ferrari, μόνο εγώ και ο Uccio (Salucci), ήταν μία αξέχαστη στιγμή.

Αξιολογούμε τις πίστες της F1, από την καλύτερη στη χειρότερη.

Λίγα χρόνια αργότερα, υπήρχαν βλέψεις από τον Valentino Rossi για είσοδο στη Formula 1. Ωστόσο, ο «γιατρός» στο τέλος άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στους 2 τροχούς. Μάλιστα, λίγο πριν πάρει την οριστική του απόφαση, είχε κάνει τεστ δοκιμών στην πίστα της Valencia μαζί με άλλους οδηγούς της Formula 1.

Ήμουν πολύ κοντά (ν’ αγωνιστώ με τη Formula 1). Το 2006 έκανα δοκιμές, πραγματικές δοκιμές μαζί με εν ενεργεία οδηγούς (τότε) στη Valencia. Ήταν καλό τεστ, ήμουν αρκετά γρήγορος. Όμως, θυμάμαι πως τη στιγμή που γυρνούσα στο σπίτι μου με το αεροπλάνο πήρα την απόφαση να μείνω στο MotoGP. Για τη Formula 1 είχα ένα πλάνο, όμως δεν αφορούσε άμεσα τη Ferrari. Σκόπευα να ξεκινήσω με μία μικρή ομάδα, να προσπαθήσω να μαζέψω εμπειρίες κι αργότερα, αν ήμουν αρκετά γρήγορος, να μετακινηθώ στη Ferrari. Υπήρχαν πολλά ερωτηματικά, νομίζω πως με το μονοθέσιο δεν ήμουν τόσο κακός, όμως ήθελα να συνεχίσω ν’ αγωνίζομαι στο MotoGP, δεν ήταν εύκολο. Είχα, επίσης, πάρα πολύ πίεση από τη δική μου πλευρά. Είχα ανθρώπους που με παρότρυναν «πήγαινε στη Ferrari, είναι κάτι μεγάλο». Σε όσους προσπάθησα να εξηγήσω, μου έλεγαν «Όχι, όχι, πρέπει να πας στη Formula 1!», όπως για παράδειγμα η μητέρα μου. Νομίζω, όμως, πως πρέπει ν’ αποφασίσω μόνος μου και στην καρδιά μου υπήρχε η επιθυμία να μείνω στο MotoGP.

 

Ο Valentino Rossi συνέχισε στο MotoGP, τελικά, και δεν έκανε την αλλαγή να πάει στη Formula 1. Το πόσο γρήγορος θα ήταν δεν θα διαπιστωθεί ποτέ. Κατά συνέπεια, ο μοναδικός οδηγός με Πρωταθλήματα στις μοτοσικλέτες (350cc και 500cc), αλλά και τη Formula 1, παραμένει ο Βρετανός John Surtees. 

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή “Slipstream” με όλες τις τελευταίες ειδήσεις της Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles