spot_img

Αλλαγές στην αεροδυναμική από το 2019 ώστε να βελτιωθούν τα προσπεράσματα

Το Strategy Group της F1 αποφάσισε να γίνουν αλλαγές στα μονοθέσια το 2019, ώστε να μπορούν να ακολουθήσουν το ένα το άλλο.

Στο GP Αυστραλίας, είδαμε την κακή όψη των σημερινών κανονισμών της F1, όπου τα μονοθέσια δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το ένα το άλλο σε συνεχόμενες στροφές. Το φαινόμενο αυτό ξεκίνησε να είναι εμφανές περίπου στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας και τώρα έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερο, χάρη στην αυξημένη αεροδυναμική και τον τρόπο που περνά ο αέρας γύρω από το μονοθέσιο.

Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν για το 2019, αφορούν τις εμπρός και πίσω αεροτομές, αλλά και τις εισαγωγές αέρα των φρένων.

  • Απλοποίηση της εμπρός αεροτομής και διαφοροποίηση της ροής αέρα στο μονοθέσιο
  • Απαγόρευση αεροδυναμικών βοηθημάτων πάνω στις εισαγωγές αέρα των φρένων.
  • Μεγαλύτερη πίσω αεροτομή

Οι αλλαγές είναι πολύ σημαντικές, διότι μέχρι πριν λίγο καιρό η πιθανότητες να έχουμε αυτές τις αλλαγές ήταν πολύ μικρές. Οι ομάδες ήταν αυτές που ψήφισαν τις αλλαγές, όμως αρκετές ήταν αντίθετες στο να γίνουν.

Σύμφωναμε τις φήμες που κυκλοφορούν, Ferrari και Red Bull ήταν κατά των συγκεκριμένων αλλαγών, ενώ η Mercedes ήταν η μόνη από τις κορυφαίες τρεις ομάδες που συμφώνησαν.

Για την ώρα, οι αλλαγές αυτές δείχνουν να είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αναφορά το racing μεταξύ των οδηγών. Οι πιθανότητες των προσπερασμάτων θα μεγαλώσουν, καθώς η μεγαλύτερη πίσω αεροτομή, θα κάνει το DRS πιο αποτελεσματικό. Όμως, ερωτηματικό παραμένει το πόσο θα αυξηθεί το κόστος των ομάδων.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles