spot_img

Αλλαγές στο WEC το 2021

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) θα δει μια σειρά από μεγάλες αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του από το 2021.

Έπειτα από τη μακροβιότερη σεζόν στη σύντομη ιστορία του, το WEC ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες. Τα Hypercar των Toyota, Glickenhaus και ByKolles έρχονται και θα τα πλαισιώσει η Alpine, με το LMP1 που θα αγωνιστεί.

Το Πρωτάθλημα περιλαμβάνει μόλις 6 αγώνες για το 2021, στην πιο μικρή σεζόν. Ας δούμε λοιπόν τις αλλαγές που θα υπάρξουν.

Διαβάστε επίσης: Επίσημο: Η Audi επιστρέφει στο Le Mans

Το format των κατατακτήριων δοκιμών θα αλλάξει, αφαιρώντας το σύστημα μέσου όρου. Από την επόμενη σεζόν θα έχουμε δύο περιόδους των 10 λεπτών, ενώ θα μετρά ο χρόνος του ταχύτερου οδηγού. Η μία θα είναι για τα LMH και LMP2 και η άλλη για τις GTE κατηγορίες. Στην GTE-Am, οι οδηγοί κατηγορίας bronze θα πρέπει να κάνουν κατατακτήριες.

Οι συμμετέχοντες στη κατηγορία Hypercar θα περιορίζονται σε μόλις 40 άτομα προσωπικού ανά αγώνα. Οι ομάδες όμως με υβριδικά αγωνιστικά θα έχουν μέγιστο αριθμό 43 ατόμων.

Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές είναι αυτή των αριθμών. Από το 2021, οι ομάδες μπορούν να επιλέξουν οποιοδήποτε αριθμό επιθυμούν για τα αγωνιστικά τους, από το 1 έως το 999. Η Πρωταθλήτρια ομάδα στην LMP θα μπορεί να επιλέξει τον αριθμό 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Λόγω της πανδημίας του Covid-19, οι 24H του Le Mans θα διεξαχθούν σε διάστημα 10 ημερών. Η Test Day θα λάβει χώρα μια εβδομάδα πριν τον αγώνα, ενώ το scrutineering θα λάβει χώρα το ίδιο σαββατοκύριακο. Οι ελεύθερες δοκιμές και οι κατατακτήριες θα αλλάξουν επίσης.

Μετά το πέρας των 24H του Le Mans, θα απονέμει βραβείο στην πιο οικολογική ομάδα. Οι ομάδες θα συμμετάσχουν εθελοντικά και θα ανταγωνιστούν στο πόσο μπορούν να βελτιώσουν από τη μία σεζόν στην επόμενη το οικολογικό τους προφίλ.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανασκόπηση του GP Μπαχρέιν.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles