spot_img

GP Σακχίρ FP2: Ταχύτερος και πάλι ο Russell

Ο George Russell έκανε το δύο στα δύο στις ελεύθερες δοκιμές για το GP Σακχίρ, όμως η θέση του είναι αρκετά πλασματική στην κατάταξη.

Ο Βρετανός συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Δίχως διακοπές, οι οδηγοί έκαναν το πρόγραμμα μαζί με τις ομάδες. Η πίστα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και έδωσε πολύτιμα δεδομένα για τη συνέχεια. Τα προβλήματα δεν έλειψαν, όπως επίσης και οι διαγραφές χρόνων για παραβίαση ορίων πίστας.

Διαβάστε επίσης: Τι πρέπει να περιμένουμε από τον Russell;

Ο Russell με τη soft γόμα έγραψε το 0:54.713 και πήρε και πάλι την 1η θέση. Ο νεαρός οδηγός φαίνεται να βολεύεται όλο και περισσότερο, βρίσκοντας σιγά σιγά τον ρυθμό του. Όμως δεν ήταν ο ταχύτερος συνολικά, καθώς ο Valtteri Bottas είχε κατεβάσει τον χρόνο κατά δύο δέκατα. Όμως, ένα πάτημα εκτός πίστας του ακύρωσε τον γύρο. Επιπλέον, σε ρυθμό αγώνα ο Russell ήταν πιο αργός από τον στόχο που του είχε δώσει η ομάδα. Στην 2η θέση ακολούθησε ο Max Verstappen με την πολύ υποστροφική Red Bull. O Ολλανδός έπρεπε να περάσουν αρκετοί γύροι για να κάνει γρήγορο πέρασμα. Πίσω του, ακολούθησε ο Sergio Perez με έναν πάρα πολύ δυνατό χρόνο, 0.153s πίσω από την κορυφή.

Ο Esteban Ocon έφερε την Renault στην 4η θέση. Ο γύρος του ήταν εντυπωσιακός και, αν δεν είχε κάνει λάθος στο τελευταίο κομμάτι, θα ήταν εκείνος στις τρεις πρώτες θέσεις. Πίσω του έκλεισε ο Alex Albon με την δεύτερη Red Bull, ο οποίος ήταν 0.323s μακριά. Το πρόβλημα των «Ταύρων» ήταν η τελική ταχύτητα, με το δεύτερο κομμάτι που θέλει κάθετη δύναμη να είναι το καλύτερό της.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανασκόπηση του GP Μπαχρέιν.

Ο Daniil Kvyat με την Alpha Tauri έκανε και πάλι μια δυνατή εμφάνιση στην 6η θέση. Άφησε πίσω του τον Lance Stroll, αλλά δείχνει πως η AT01 έχει ταχύτητα στο GP Σακχίρ. Ο Daniel Ricciardo στον ένα γύρο μπορεί να ήταν 8ος, αλλά στους μέσους όρους ήταν πολύ δυνατός. Ο Pierre Gasly ήταν στην 9η θέση, ενώ ο Carlos Sainz με την McLaren έκλεισε τη πρώτη 10άδα. Η McLaren είχε ένα εφιαλτικό απόγευμα, με πολλά προβλήματα και στα δύο μονοθέσια. Ο Ισπανός είχε αποσυγχρονισμό στο κιβώτιο, ενώ ο Norris μηχανικά προβλήματα και αλλαγή πατώματος.

Ο Bottas έμεινε 11ος, αλλά είχε μια πολύ άσχημη διαδικασία. Ο ταχύτερος γύρος του ήταν με τη hard γόμα αλλά είδαμε πολλές εξόδους. Λάθη επί λαθών και το πιο σημαντικό, μπορεί να έκανε τον ταχύτερο χρόνο, αλλά ο νέος του teammate τον κέρδισε στα ίσα. Ο Kimi Raikkonen έκανε και πάλι μια πολύ καλή εμφάνιση στην 12η θέση με το 0:55.484. Ο Kevin Magnussen έφερε την Haas στην 14η θέση μπροστά από τον Nicholas Latifi με την Williams.

O Sebastian Vettel ήταν μόλις 16ος αλλά είχε προβλήματα. Στον γύρο του με την soft είχε μια τεράστια στιγμή υπερστροφής στην Τ5 και παραλίγο να πέσει πάνω του ο Magnussen. Το 0:55.830 που σημείωσε ήταν με την medium γόμα. Αύριο όμως θα βελτιωθεί πολύ η Ferrari.

Στη μάχη των δύο rookies, o Pietro Fittipaldi της Haas ήταν μπροστά από τον Jack Aitken με την Williams. O χρόνος του ήταν στο 0:56.110 και 0.1s μπροστά από τον Βρετανό.

Ο Charles Leclerc έχασε όλη τη διαδικασία με πρόβλημα στην Ferrari του. Ο Μονεγάσκος πάτησε άτσαλα σε ένα κερμπ και έχει μείνει πολύ πίσω σε εύρεση ρυθμού.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αποτελέσματα FP2 GP Σακχίρ

Δείτε τους αγώνες των ΗΠΑ και Βελγίου για το F1 Greek Mini Series

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles