spot_img

Alonso: «Απόλαυσα κάθε γύρο στις κατατακτήριες»

Ο Fernando Alonso ήταν πανευτυχής με το αποτέλεσμα που πήρε στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Μαϊάμι και τον τρόπο συμπεριφοράς της AMR23. 

Με εξαιρετικό τρόπο κύλησαν οι κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Μαϊάμι για τον Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός κατετάγη στη 2η θέση πίσω από τον poleman, Sergio Perez, και αύριο θα εκκινήσει από την πρώτη σειρά της εκκίνησης. Οι δυο τους είχαν κατακτήσει τις δύο πρώτες θέσεις στη Σαουδική Αραβία, με τον Αλόνσο να στρίβει πρώτος στη στροφή 1 μετά την εκκίνηση.

Μιλώντας στην πρώην οδηγό αγώνων, Danica Patrick, μετά το τέλος του Q3, o Alonso ήταν πανευτυχής με την επίδοσή του.

«Ήταν πολύ καλές κατατακτήριες δοκιμές έπειτα από το δύσκολο FP3. Δοκιμάζαμε διαφορετικά set-up που δεν δούλεψαν και η ομάδα κατάφερε να βελτιώσει το μονοθέσιο που ζωντάνεψε στις κατατακτήριες. Είμαι τρομερά χαρούμενος με τη 2η θέση, για να δούμε τι θα κάνουμε αύριο στον αγώνα».

Όταν ρωτήθηκε για την ισορροπία του μονοθεσίου του, απάντησε.

«Τέλεια! Απόλαυσα κάθε γύρο. Είναι πολύ απολαυστική η οδήγηση εδώ, ειδικά οι μεγάλες στροφές. Είναι πολύ δύσκολες. Είσαι πολύ κοντά στον τοίχο μεταξύ των στροφών 11 και 16 και πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση στο μονοθέσιό σου για να επιτεθείς. Σήμερα είχα αυτοπεποίθηση και είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Ακούστε την εκπομπή/podcast, Slipstream #112, με την ανάλυση του αγώνα στο Μπακού 

Σχετικά με τις δύσκολες συνθήκες που είχε να αντιμετωπίσει στο Μαϊάμι, ο 41χρονος είπε.

«Πιστεύω πως όλο το τριήμερο είναι δύσκολα τα πράγματα. Η αγωνιστική γραμμή είναι πολύ στενή και όσο κάνουμε περάσματα αυξάνεται η πρόσφυση. Εκτός αγωνιστικής γραμμής είναι πολύ ολισθηρό το οδόστρωμα. Πρέπει επίσης να έχουμε το νου μας και στον καιρό».

Για τη σεζόν του έως τώρα, πρόσθεσε.

«Πάντα είχα το κίνητρο και δούλευα. Δεν είχα όμως την ομάδα να πιστεύει στην απόδοση και στις δυνατότητές μου να στήνω το μονοθέσιο για να πάμε μαζί μπροστά. Ποτέ δεν είχα ένα τόσο γρήγορο μονοθέσιο όπως έχω τώρα. Δεν έχω αλλάξει κάτι, η Aston Martin άλλαξε τα πάντα σε εμένα».

Δείτε το GP Ιταλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles