spot_img

Perez: «Κάναμε έναν καλό γύρο όταν έπρεπε»

Ο οδηγός της Red Bull Racing, Sergio Perez, ήταν ευχαριστημένος, έχοντας πάρει την pole position σε ένα τριήμερο το οποίο δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες αξιώσεις για τον ίδιο.

Ο Sergio Perez βρίσκεται σε ανοδική πορεία στη σεζόν του 2023 της Formula 1, καθώς μετά τη νίκη του στο GP Αζερμπαϊτζάν, κατέκτησε την pole position στην πίστα του Μαϊάμι. Ο Μεξικανός, μάλιστα, είδε τον αντίπαλό του στη μάχη του Πρωταθλήματος οδηγών, τον teammate του Max Verstappen, να μένει στην 9η θέση, καθώς δεν ολοκλήρωσε γύρο στο Q3, μετά την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας στις τελευταίες στιγμές της περιόδου.

Ο Perez ήταν ικανοποιημένος με την εξέλιξη που είχαν οι κατατακτήριες του GP Μαϊάμι για τον ίδιο.

«Νομίζω πως μέχρι πριν τις κατατακτήριες, ήταν πραγματικά το χειρότερό μου τριήμερο. Δεν μπορούσα να βρω τρόπο για να κερδίσω τα δέκατα του δευτερολέπτου που έχανα συνεχώς, σε σύγκριση με το Max (Verstappen) και τις δύο Ferrari. Άλλαξα σχεδόν τα πάντα, κάναμε μία μικρή αλλαγή στο setup ενόψει των κατατακτηρίων η οποία όντως έκανε πιο ευνοϊκή την κατάσταση. Δοκιμάζαμε συνεχώς διάφορα πράγματα και κάναμε έναν καλό γύρο τη στιγμή που μετρούσε».

Ο Μεξικανός εξήγησε τους λόγους για την κακή απόδοση που είχε στις περιόδους τον ελεύθερων δοκιμών στο Miami International Autodrome.

«Μου έφταιγαν τα πάντα, δεν μπορούσα να ολοκληρώσω ένα καλό γύρο. Είναι ένα από τα τριήμερα που δυσκολευόμουν με την ισορροπία, υπήρχε έλλειψη αυτοπεποίθησης, αυτό το οδόστρωμα είναι πολύ ευαίσθητο στη θερμοκρασία που έχει».

Ακούστε την εκπομπή/podcast, Slipstream #112, με την ανάλυση του αγώνα στo Μπακού.

Ο «Checo» μίλησε για την πίεση που έχει η έως τώρα μάχη με το Max Verstappen για το Πρωτάθλημα οδηγών.

«Μέχρι στιγμής το απολαμβάνω, κοιτάω κάθε αγώνα ξεχωριστά. Θα δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου, διότι έχει κάνει εκπληκτική δουλειά. Θα δούμε τι θα συμβεί αύριο, είναι μία νέα ευκαιρία. Ξεκινώντας από την pole, έχουμε κάτι να χάσουμε, θα αγωνιστούμε καθώς θα απολαμβάνουμε αυτό το καταπληκτικό κοινό».

Ο Sergio Perez κατέκτησε την 3η pole position στην καριέρα του στη Formula 1 και τη δεύτερη το 2023, μετά από το GP Σαουδική Αραβία. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles