spot_img

GP Μαϊάμι QP: Pole έκπληξη για Perez, ξανά στον τοίχο ο Leclerc

Ο Sergio Perez ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο QP του GP Μαϊάμι, το οποίο μας χάρισε απρόσμενα αποτελέσματα και προϊδεάζει για έναν συναρπαστικό αγώνα. 

Ο Sergio Perez έκλεισε με ιδανικό τρόπο στις ανατρεπτικές κατατακτήριες δοκιμές στο Grand Prix Μαϊάμι, όπου σημείωσε την πρώτη του pole position στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1. Στα τελευταία λεπτά και ενώ βρισκόταν στην κορυφή των χρόνων ο Charles Leclerc πιέζοντας στα όρια είχε έξοδο και συγκρούστηκε με τον τοίχο.

Η Διεύθυνση Αγώνα έδωσε αμέσως σήμα για κόκκινη σημαία και με ενάμιση μόλις λεπτό να απομένει στις κατατακτήριες ανακοίνωσε πως η διαδικασία δεν θα συνεχιστεί. Δυστυχώς για τον Max Verstappen δεν κατάφερε να σημειώσει χρόνο και μετά από έναν πολύ κακό γύρο στην αρχή του Q3 θα εκκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την 9η θέση.

Την τριάδα στη σχάρα εκκίνησης συμπλήρωσαν οι Fernando Alonso και Carlos Sainz, ενώ στην 4η θέση η έκπληξη των κατατακτηρίων ο Kevin Magnussen. Μεγάλη απογοήτευση οι κατατακτήριες δοκιμές για την Mercedes-AMG. Ο Lewis Hamilton έμεινε εκτός Q3, ο οποίος δυσκολεύτηκε πολύ με τον ρυθμό του μονοθεσίου, ενώ ο George Russell θα εκκινήσει από την 6η θέση.

Ακούστε την εκπομπή/podcast, Slipstream #112, με την ανάλυση του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν. 

Q1

Με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και τον ήλιο να «λούζει» την πίστα γύρω από το Hard Rock Stadium οι οδηγοί του grid ξεκίνησαν τις προσπάθειές τους. Οι δυο “Ταύροι” ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο του Q1 έδειξαν πως κυνηγούν την pole και με τις δυο Ferrari μοιράστηκαν στο τέλος την τετράδα των ταχύτερων γύρων. Άκρως αγχωτικό το Q1 για τη Mercedes-AMG, που οριακά είδε και τους δυο της οδηγούς εκτός Q2. Ο Hamilton με 9 λεπτά να απομένουν ήταν στην τελευταία θέση των χρόνων καθώς είχε επαφή με τον τοίχο προσπαθώντας να αποφύγει τον Kevin Magnussen που είχε σχεδόν σταματήσει στην πίστα. Ο Βρετανός μπήκε στα pits για αλλαγή εμπρός αεροτομής, αλλά ευτυχώς είχε αρκετό χρόνο ώστε να βγει από τη ζώνη υποβιβασμού, μόλις όμως στην 6η θέση ενώ ο teammate του George Russell στην 11η. Εκτός 15άδας έμειναν οι Lando Norris, Yuki Tsunoda, Lance Stroll, Oscar Piastri και Logan Sargeant. Απογοητευτικές οι κατατακτήριες για τον Αμερικανό οδηγό της Williams Racing στην πατρίδα του.

Q2

Με την πρόσφυση στην πίστα ολοένα να βελτιώνεται η δεύτερη περίοδος κατατακτηρίων ξεκίνησε με τους χρόνους να κατεβαίνουν αισθητά. Ο Verstappen σημείωσε πρώτος χρόνο με 1:27.110 και ο Perez ακολούθησε 0.218 δέκατα πιο αργός. Εντυπωσιακές κατατακτήριες έκαναν οι Haas και Alpine, καθώς οι οδηγοί τους σημείωσαν ταχύτερους γύρους από τις δυο Mercedes στα μισά του Q2. Αρκετά ανταγωνιστικές οι δυο Ferrari και ο Sainz έσπασε το 1-2 των Red Bull στην κορυφή 0.038 δέκατα πιο αργός από το χρόνο του Verstappen. Ο Valtteri Bottas στα τελευταία λεπτά έγραψε εντυπωσιακό χρόνο 0.454 δευτερόλεπτα πίσω από τον Verstappen, ο οποίος στην συνέχεια σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του Q2 με 1:26.814. Καταστροφή για τον Hamilton ο οποίος έμεινε εκτός Q3 στην 11η θέση μαζί με τους Alexander Albon, Nico Hulkenberg, Zhou Guanyu και Nick De Vries.

Q3

Με τις Red Bull και Ferrari να παλεύουν στα ίσια η μάχη της pole position αναμένονταν να κριθεί στην παραμικρή λεπτομέρεια εντός πίστας με την ένταση των ανέμων να δυναμώνει. Ο Verstappen εγκατέλειψε την πρώτη προσπάθειά του στο Q3 με πολλά λάθη στον γύρο του, όπως επίσης και ο Leclerc που “πλήγωσε” τα ελαστικά του μετά από ισχυρό μπλοκάρισμα στη στροφή 17. Ο Perez βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων με 1:26.841 με τους Fernando Alonso, Sainz και την έκπληξη του Σαββάτου Kevin Magnussen να ακολουθούν.

Με ενάμιση λεπτό να αναμένει ο Leclerc στην τελευταία του προσπάθεια έχασε τον έλεγχο της SF-23 στην έξοδο της στροφής 7 και με παρόμοιο τρόπο όπως στο FP2 την Παρασκευή συγκρούστηκε με τον τοίχο. Η διαδικασία σταμάτησε με κόκκινη σημαία με τον Perez να σημειώνει την pole position. Οι Leclerc και Verstappen με τις δυο πολύ κακές πρώτες προσπάθειές τους στο Q3 συμβιβάστηκαν στην 7η και 9η θέση.

Αποτελέσματα QP GP Μαϊάμι

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles