spot_img

Alonso: «Δεν ήταν όνειρο του Hamilton να πάει στη Ferrari»

O Fernando Alonso σχολίασε με τον τρόπο που ξέρει ο ίδιος καλύτερα τη μετακίνηση του Lewis Hamilton στη Scuderia Ferrari από το 2025.

H είδηση πως ο Lewis Hamilton θα γίνει οδηγός της Scuderia Ferrari από το 2025 «έσκασε» από το πουθενά και προκάλεσε σεισμό στον παγκόσμιο αθλητισμό. O Βρετανός οδηγός αφήνει τη Mercedes-AMG και γίνεται ο τέταρτος παγκόσμιος πρωταθλητής που θα φορέσει τα κόκκινα της Ferrari τα τελευταία 15 χρόνια.

Ένας οδηγός που ήταν στην ομάδα του Μαρανέλο αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει τίτλο είναι ο Fernando Alonso. Ο Ισπανός ήταν μέλος της Scuderia από το 2010 έως το 2014 και δύο φορές έχασε τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα.

Το 2025 θα δει τον πρώην teammate του να πηγαίνει στη Ferrari και στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας Aston Martin AMR24 ρωτήθηκε για την άποψή του για το ζήτημα αυτό. Όπως συνηθίζει άλλωστε, ο 42χρονος απάντησε με καυστικό ύφος.

«Δεν ξέρω τι μπορεί να του προσφέρει κάτι τέτοιο. Δεν ήταν το όνειρό του 2 ή 12 μήνες πριν να πάει στη Ferrari. Δεν ξέρω, μπορεί να ήταν ένα διαφορετικό όνειρο. Δεν έχω πολλά να σχολιάσω γι’ αυτό. Ελπίζω να απολαύσει την εμπειρία. Η Ferrari είναι μια ξεχωριστή ομάδα αλλά είναι ακόμη πιο ξεχωριστή όταν κερδίσεις με μονοθέσιό της. Αυτό είναι το θέμα, πρέπει να κερδίσει. Τα τελευταία χρόνια η Ferrari έχει ένα πολύ γρήγορο μονοθέσιο και μάχεται για μεγάλα πράγματα. Μπορεί ο Χάμιλτον να της δώσει περισσότερη ώθηση για το πρωτάθλημα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τηv F1 με την ανάλυση της νέας Aston Martin AMR24 και των νέων μονοθεσίων των Ferrari, Mercedes, McLaren και Red Bull Racing.

Το 2007 ο Αλόνσο είχε πάει στη McLaren Racing, ωστόσο αυτό ήταν γνωστό από τον Δεκέμβριο του 2005. Το 2006 όλοι γνώριζαν πως ήταν η τελευταία του σεζόν με τη Renault, με τον Ισπανό να κάνει μια σύγκριση για το πώς ενδέχεται να είναι φέτος η ζωή του Hamilton με τη Mercedes.

«Το 2006 τα πράγματα δεν ήταν πολύ διαφορετικά. Η ομάδα ήταν χαλαρή και δεν είχαν αλλάξει πολλά πράγματα. Περίπου στα μισά της σεζόν όμως έκαναν ορισμένες δοκιμές για την επόμενη χρονιά τις οποίες μου τις κρατούσαν κρυφές. Ήταν κατανοητό αυτό. Από την πλευρά ενός οδηγού δεν αλλάζει κάτι, η ομάδα απλά προσπαθεί να κρατάει κάποια πράγματα κρυφά στο δεύτερο μισό».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles