spot_img

Alonso: «Είμαι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους οδηγούς»

Ο Fernando Alonso χαρακτήρισε τον εαυτό του ως έναν από τους πιο ολοκληρωμένους οδηγούς στην ιστορία της F1 στο web σειρά του Amazon.

O Ισπανός στην καριέρα του στους αγώνες έχει γνωρίσει τεράστιες επιτυχίες, με 3 Παγκόσμιους Τίτλους. Οι δύο ήρθαν με την Renault το 2005 και το 2006, ενώ ο τρίτος με την Toyota στο WEC. Επιπλέον, έχει κερδίσει δύο φορές τις 24H του Le Mans, ενώ ο μεγάλος του στόχος είναι το Triple Crown.

Ο Alonso απολαμβάνει για την ώρα τη ζωή μακριά από τις πίστες. Όμως ετοιμάζεται για την μεγάλη του επιστροφή στην F1 το 2021 με την ομάδα της Alpine. Το συμβόλαιο του έχει διάρκεια δύο χρόνια και ο ίδιος θέλει να δει εάν οι κανονισμοί του 2022 θα του δώσουν την ευκαιρία για ένα ακόμα Πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Sainz: «Ας γελάνε όσο θέλουνε»

Τώρα, στη σειρά ντοκιμαντέρ του Amazon “Fernando”, o Alonso μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον εαυτό του. Ο ίδιος ρωτήθηκε εάν συμφωνεί με τις γνώμες οδηγών και μη, πως είναι από τους καλύτερους της F1 και θέλησε να απαντήσει.

Στην καριέρα μου, είτε με τους V10, είτε με τους V8 ήμουν στις κορυφαίες θέσεις. Είτε με τα ελαστικά της Michelin είτε με της Pirelli. Οι βρόχινες συνθήκες ήταν πάντα ευνοϊκές για εμένα. Τώρα που έχω οδηγήσει για άλλες κατηγορίες, το να πάω στο Dakar και να είμαι στο τοπ 5, ήταν έκπληξη. Να μπω σε ένα μονοθέσιο και να οδηγώ τον αγώνα στο Indy 500 ήταν έκπληξη για εμένα. Ανακαλύπτεις ως οδηγός πως μπορείς να προσαρμοστείς σε οποιοδήποτε αγωνιστικό. Σε οποιαδήποτε κατηγορία και σενάριο. Εκεί ξεκινάς να το χρησιμοποιείς προς όφελος σου. Γνωρίζεις όμως και τα όρια σου. Μαθαίνεις πώς να τα κρύβεις από τους αντιπάλους σου. Προσπαθείς όμως να εστιάζεις στα προσόντα σου. Προσπαθώ να τα προβάλλω καλύτερα από άλλους. Συμφωνώ με τα όσα λένε για εμένα. Θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν από τους πιο ολοκληρωμένους οδηγούς. Μπορεί να υπάρχει κάποιος που είναι ταχύτερος στο βρεγμένο, ή στις κατατακτήριες, ένας να είναι καλύτερος από εμένα. Πιστεύω πως είμαι όμως στη κορυφή σε πολλές περιστάσεις και κατηγορίες. Θα μου έβαζα μάλλον 9 σε όλα.

Πως περιμένετε την επιστροφή του Alonso στην F1 το 2021;

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles