spot_img

Mercedes και McLaren κατά των τεχνητών αλλαγών στην F1

Οι ομάδες των Mercedes και McLaren, μέσω των επικεφαλής τους, τονίζουν πως η F1 δεν χρειάζεται αλλαγές που θα οδηγήσουν σε ψεύτικους αγώνες.

Το σπορ βρίσκεται σε μια σεζόν όπου έχουμε δει εντυπωσιακούς αγώνες, όμως ο Lewis Hamilton κυριαρχεί. Μπορεί να μην είναι η πιο συναρπαστική χρονιά και αρκετοί παράγοντες βρίσκουν την ευκαιρία να προβάλλουν την ιδέα τους.

Μία από αυτές είναι τα Reverse Grid, στα οποία θα δούμε την αντικατάσταση των κατατακτηρίων δοκιμών με έναν αγώνα που θα κρίνει την σειρά εκκίνησης την Κυριακή. Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται σε άλλες κατηγορίες και έχει συγκεκριμένο σκοπό. Μία άλλη ιδέα που έχει πέσει στο τραπέζι είναι αγώνες εκτός Πρωταθλήματος, σε πίστες που δεν περιλαμβάνονται στο καλεντάρι.

Διαβάστε επίσης: Alonso: «Είμαι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους οδηγούς»

Αρχικά, ο Toto Wolff της Mercedes μίλησε για τον νέο CEO της F1, Stefano Domenicali. O Αυστριακός είναι υπέρ της επιλογής του Ιταλού και τονίζει πως ξέρει τι χρειάζεται το σπορ.

Εξαιρετική κίνηση από την Liberty. O Stefano έχει εξαιρετική προσωπικότητα και γνωρίζει τις ανάγκες του. Έχει υπάρξει αγωνιστικός διευθυντής και επικεφαλής ομάδας. Έχει περάσει από δύσκολες στιγμές αλλά και επιτυχίες. Επειδή γνωρίζει πολύ καλά το σπορ, θα μείνει μακριά από τεχνητές αλλαγές. Γνωρίζει επίσης πως πρέπει να κρατήσεις το ενδιαφέρον των θεατών και του κοινού. Είναι μια περίπλοκη ισορροπία. Πιστεύω θα τα πάει εξαιρετικά.

Από την άλλη, ο Andreas Seidl της McLaren τόνισε πως οι ομάδες μπορούν να δημιουργήσουν εξαιρετικούς αγώνες στην F1. Επιπλέον, τονίζει το προφανές για τις μάχες στη κορυφή και στο midfield.

Ειλικρινά δεν πιστεύω πως χρειαζόμαστε τα Reverse Grid. Δεν πιστεύω πως χρειαζόμαστε τέτοιες λύσεις. Πιστεύω πως έχουμε δει εντυπωσιακούς αγώνες. Πέρυσι οι κορυφαίες τρεις ομάδες με παρόμοιο μπάτζετ έδιναν μάχες για τη νίκη. Έχουμε δει εξαιρετικές μάχες και στο midfield και το ίδιο συμβαίνει και φέτος. Όμως μία ομάδα με μεγάλο μπάτζετ έκανε τρομερή δουλειά φέτος. Έτσι καταλήξαμε να έχουμε κυριαρχία της Mercedes. Με όσα έρχονται όμως το 2022 είμαι πολύ αισιόδοξος. Οι Τεχνικοί Κανονισμοί θα φέρουν τις ομάδες πολύ κοντά μεταξύ τους. Το σόου θα βελτιωθεί έτσι. Αυτός είναι ο λόγος που είμαι κατά των τεχνητών αλλαγών στην F1. Γιατί πολύ απλά αυτά δεν είναι F1.

Διαβάστε επίσης: Αδιανόητη συμπεριφορά οδηγού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καρτ (Video)

Εσείς συμφωνείτε με τις απόψεις των επικεφαλής των Mercedes και McLaren, Wolff και Seidl; Πείτε μας στα σχόλια από κάτω.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles