spot_img

Brown: «Ανέλαβα τη χειρότερη χρονιά στην ιστορία της McLaren»

Ο Zak Brown περιέγραψε σε συνέντευξή του την κατάσταση στην οποία βρήκε τη McLaren όταν ανέλαβε το πόστο του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ήταν χειρότερα από ό,τι πίστευα πως θα είναι».

Ο Zak Brown ανέλαβε ως CEO στην ομάδα της McLaren στη Formula 1 τον Νοέμβριο του 2016. Εκείνη τη σεζόν, η βρετανική ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών. Η επόμενη σεζόν είχε ακόμα πιο αρνητικό πρόσημο, καθώς κατρακύλησε στην 9η θέση, επίδοση που ήταν η χειρότερη (όπως και το 2015) για την ίδια τα τελευταία 40 χρόνια. Από τότε, η πορεία της McLaren είναι ανοδική, παρόλο που η ιστορική ομάδα δεν έχει επιστρέψει στη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος.

Μεταξύ άλλων, στο Zak Brown έχει πιστωθεί η αλλαγή στις τύχες της McLaren στη Formula 1, αλλά και το αναπτερωμένο ηθικό εντός του McLaren Technology Centre. Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο Fox Sports, θυμάται την κατάσταση που βρήκε αναλαμβάνοντας το πόστο του CEO στη βρετανική ομάδα.

«Ήταν χειρότερα από αυτό που περίμενα πως θα είναι, αναφορικά με το περιβάλλον, με ότι συνέβαινε εκείνη την περίοδο. Ανέλαβα τη χειρότερη χρονιά στην ιστορία της McLaren. Βρισκόμασταν στη 2η χρόνια της σχέσης μας με τη Honda, με την οποία δυσκολευόμασταν, όμως η λογική έλεγε πως η τρίτη χρονιά επρόκειτο να ήταν καλύτερη. Στην πραγματικότητα, έμελλε να συμβεί το αντίθετο. Δεν νομίζω, σε καμία περίπτωση, πως αυτό οφείλεται στη Honda, είχε να κάνει με ολόκληρο το περιβάλλον μας. Συνεπώς, νόμιζα πως ερχόμουν σε κάτι το οποίο βρισκόταν σε πορεία ανάκαμψης και αυτό που διαπίστωσα ήταν πως ακόμα είχε φθίνουσα πορεία. Αυτό ήταν, για εμένα, έκπληξη, όμως γνώριζα πως υπήρχε ταλέντο στο εσωτερικό της ομάδας. Απλά χρειαζόταν, ίσως, μία νέα κατεύθυνση και ηγεσία ώστε να το αναδείξουν, μέχρι τώρα είναι πολύ ωραίο αυτό το ταξίδι».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας

Στη συνέχεια, ο Zak Brown περιέγραψε τα βασικά προβλήματα που εντόπισε στο εσωτερικό της McLaren.

«Σε ό,τι αφορά την κουλτούρα που έχουμε, περνάμε καλά. Πώς γίνεται να μην περνάς καλά όταν πηγαίνεις στους αγώνες; Παρόλο που δε διασκεδάζουμε όταν δεν κερδίζουμε, εφόσον περνάμε καλά, αυξάνεται η εμπιστοσύνη των ανθρώπων και δουλεύουν πιο σκληρά. Είναι μία διασκεδαστική, αλλά δύσκολη δουλειά. Η επικοινωνία ήταν σε άσχημο επίπεδο και η εμπιστοσύνη χαμηλή, αυτό ήταν ένα από τα προβλήματα. Έπειτα, είχαμε αρκετά τεχνικά ζητήματα, η αεροδυναμική μας σήραγγα είναι αρκετά παλιά, κατασκευάζουμε ήδη καινούργια. Ο προσομοιωτής μας είναι παλιός, ενώ και οι βιομηχανικές μας εγκαταστάσεις είναι πίσω από την εποχή τους. Τεχνικά, ήμασταν πίσω σε ορισμένες επενδύσεις”.

Ο Brown αναφέρθηκε και στη νίκη της McLaren στο GP Ιταλίας του 2021.

«Όταν σημειώσαμε την πρώτη μας νίκη στη Monza, όλη η προσπάθεια και οι κόποι μας συγκεντρώθηκαν σε αυτή τη στιγμή. Στο Spa (GP Βελγίου 2021) ο Lando (Norris) πιθανότατα θα βρισκόταν στην pole και εγώ θα μισούσα να ήταν αυτή η πρώτη μας νίκη, σε έναν αγώνα όπου ουσιαστικά δεν τρέξαμε καθόλου. Επομένως, το να τερματίσουμε σε μία θρυλική πίστα σαν τη Monza στο 1-2, πήραμε το προβάδισμα στην αρχή, δεν κοιτάξαμε ποτέ πίσω, είχαμε τις καλύτερες εκκινήσεις και τα καλύτερα pit stop στον αγώνα, όπως και τον ταχύτερο γύρο. Όλη η προσπάθεια μας είχε αποτέλεσμα και αυτό ήταν μία τεράστια ανταμοιβή».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Με την παρουσία του Zak Brown, η McLaren έχει φτάσει μέχρι την 3η θέση στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών, ενώ στο GP Ιταλίας του 2021 επέστρεψε στις νίκες στη Formula 1 μετά από 9 χρόνια.

Δείτε το GP Βελγίου για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles