spot_img

Alonso: «Οι τίτλοι του Verstappen έχουν μεγαλύτερη αξία από του Hamilton»

Ο Fernando Alonso μίλησε για τους δυο πρωταγωνιστές της Formula 1 τα τελευταία χρόνια, Lewis Hamilton και Max Verstappen, ενώ έκανε μια ενδιαφέρουσα σύγκριση στα επιτεύγματα τους στον χώρο.

Η μονομαχία ανάμεσα σε Hamilton και Verstappen το 2021 θα μείνει χωρίς αμφιβολία στην ιστορία της Formula 1 για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Σ’ έναν από τους πιο πολυσυζητημένους τελικούς των τελευταίων δεκαετιών, ο Ολλανδός έβαλε τέλος στο μονοπώλιο του Βρετανού κατακτώντας τον παρθενικό του τίτλο. Φέτος, ο Verstappen βιώνει αναμφισβήτητα την καλύτερή του σεζόν κλειδώνοντας τον δεύτερο συνεχόμενο Πρωτάθλημα στην Formula 1.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream #101 με την ανάλυση του GP Μεξικού. Βρείτε το link πατώντας εδώ.

Η “τιτανομαχία” της περσινής σεζόν έφερε στην επιφάνεια ένα πολύ βασικό ερώτημα. Θα είχε την ίδια τύχη ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, εάν στις σεζόν όπου το αγωνιστικό πακέτο της Mercedes AMG ήταν κυριολεκτικά ασυναγώνιστο έρχονταν αντιμέτωπος με πιο σκληρούς αντιπάλους; Ο Fernando Alonso σε συνέντευξή του σε ολλανδική εφημερίδα εξέφρασε την δική του άποψη επί του θέματος.

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Hamilton, αλλά είναι πολύ διαφορετικό να κερδίζεις εφτά τίτλους και ο μόνος που έχεις να μονομαχήσεις είναι ο teammate σου. Σε αυτή την περίπτωση πιστεύω οι τίτλοι έχουν μικρότερη αξία. Είναι πολύ διαφορετικό να είχες λιγότερους τίτλους αλλά για να τους κατακτήσεις έπρεπε να παλέψεις με οδηγούς που είχαν παρόμοιο ή και καλύτερο υλικό στα χέρια τους.»

Ακούστε την εορταστική εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP ΗΠΑ και καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη. 

O Ισπανός το 2007 βρέθηκε να είναι teammate με τον Hamilton στην McLaren. Η συνεργασία τους ήταν άκρως ανταγωνιστική και μέχρι σήμερα οι σχέσεις μεταξύ των δυο οδηγών δεν είναι και στα καλύτερα τους. Δεν δίστασε επομένως στην συνέχεια να υποτιμήσει περεταίρω τις επιτυχίες του Βρετανού.

«Το 2005 με 2006 έκανα ένα πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν, κατάφερα να ξεφύγω βαθμολογικά μπροστά και στη συνέχεια ακόμα και αν οι υπόλοιποι είχαν καλύτερο μονοθέσιο, μπορούσα να κρατήσω τη διαφορά. Ποτέ δεν χρειάστηκε να μονομαχήσω με τον teammate μου για τον τίτλο, όπως και ο Max δεν πάλεψε ποτέ με τον Perez και Albon για να κερδίσει αγώνες. Ο Schumacher πάλεψε με τους teammate του για να πάρει πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα και ο Hamilton πάλεψε με τους Rosberg και Bottas. Πιστεύω αυτό είναι πολύ διαφορετικό».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Alonso βρίσκεται στην 9η θέση στην κατάταξη οδηγών πίσω από τον teammate του Esteban Ocon. Το 2023 ο Ισπανός θα συνεχίσει το ταξίδι του στην Formula 1 με την Aston Martin.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles