spot_img

Η Red Bull πιστεύει πως δεν έχει παραβιάσει το budget cap του 2022

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, πιστεύει πως η αυστριακή ομάδα θα καταφέρει να παραμείνει κάτω από το όριο δαπανών που έχουν οι ομάδες τη φετινή σεζόν στη Formula 1.

Η FIA ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως η Red Bull Racing υπερέβη το budget cap που τέθηκε στις ομάδες για το Πρωτάθλημα του 2021 στη Formula 1. Η επικοινωνιακή κόντρα μεταξύ της αυστριακής ομάδας και των αντιπάλων της, σχετικά με το παραπάνω ζήτημα, ήταν ιδιαίτερα έντονη στη διάρκεια της διεξαγωγής της έρευνας της Ομοσπονδίας. Αυτό ενίσχυσε τις υποψίες πως ακόμα και για τη φετινή σεζόν η πιθανότητα να έχει πραγματοποιήσει ανάλογη παραβίαση η Red Bull Racing είναι υπαρκτή.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream #101 με την ανάλυση του GP Μεξικού. Βρείτε το link πατώντας εδώ.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, ισχυρίζεται, σε σχετική ερώτηση που του υπέβαλλε η ιστοσελίδα motorsport.com, πως τα παραπτώματα του 2021 δε θα επηρεάσει την υποβολή της φετινής σεζόν.

«Οι επιπτώσεις που έχουμε τη φετινή χρονιά και τα ποσά που μεταφέρονται από πέρυσι στο 2022, πρόκειται για κόστη που ισχύουν σε μία περίοδο. Είτε μιλάμε για κόστη από απολύσεις, είτε για αποζημιώσεις απολύσεων, πληρωμές λόγω ασθένειας, όλα αυτά ισχύουν για μία χρονική περίοδο. Εμείς θα συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε το προσωπικό μας και θα καταμερίσουμε τα κόστη αυτά εντός του ορίου κόστους».

Ακούστε την εορταστική εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP ΗΠΑ και καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη. 

Ο Christian Horner αναφέρθηκε στο ρυθμό εξέλιξης που είχε τη φετινή σεζόν η Red Bull Racing, κάτι που συζητιέται έντονα από τις Scuderia Ferrari και Mercedes-AMG.

«Εάν κοιτάξω το ρυθμό εξέλιξής μας το 2022, νομίζω πως άλλες ομάδες έχουν φέρει περισσότερα νέα εξαρτήματα από εμάς αυτή τη χρονιά. Αρκεί να κοιτάξουμε μόνο τα κόστη από ατυχήματα, τα οποία για άλλη μία φορά είναι ιδιαίτερα ακριβά και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή για να παραμείνεις κάτω από το όριο κόστους. Εάν αναλογιστούμε το πλήθος από ορισμένα ατυχήματα τη φετινή χρονιά, κάποια από τα οποία δεν αποτελούν ευθύνη του οδηγού, ο Max Verstappen είχε το μικρότερο ποσό από ζημιές φέτος. Και πάλι, αναφορικά με τα εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν, είμαστε σε χαμηλά επίπεδα. Συνεπώς, κανένας δεν μπορεί να πει με απόλυτη βεβαιότητα πως δεν είμαστε εντός του ορίου (για το 2022), ειδικότερα μετά τη διαδικασία την οποία αντιμετωπίζουμε (για το όριο κόστους του 2021). Είμαστε αισιόδοξοι πως με το «συμμάζεμα» της διαδικασίας αυτών των κανονισμών στο μέλλον, το Πρωτάθλημα θα επηρεάζεται λιγότερο από τα οικονομικά μεγέθη».

Η Red Bull Racing τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο και μείωση του χρόνου στην αεροδυναμική σήραγγα για το 2023 για την παραβίαση του 2021 και μένει να αποδειχθεί εάν και πόσο θα την επηρεάσει την επόμενη σεζόν στη Formula 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles