spot_img

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του WRC για το 2021

Η FIA ανακοίνωσε το αγωνιστικό πρόγραμμα του WRC για το 2021, το οποίο περιλαμβάνει έναν νέο αγώνα και απουσία Αργεντινής και Μεξικού

Την Παρασκευή το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, συνεδριάζοντας διαδικτυακά, παρουσίασε ένα πρόγραμμα 12 αγώνων για το WRC του 2021. Η έναρξη θα γίνει παραδοσιακά με το Rallye Monte-Carlo. Έπειτα θα ακολουθήσει το επίσης κλασικό Rally Σουηδίας. Η συνέχεια θα δοθεί επί κροατικού εδάφους, με ένα ολοκαίνουργιο ασφάλτινο Rally τον Απρίλιο. Tο ράλλυ Εσθονίας κρατάει τη θέση του μετά την πολύ επιτυχημένη έκτακτη φετινή του διοργάνωση.

Διαβάστε επίσης: GP Άιφελ QP: Άπιαστος Bottas στο Nurburgring

Έτσι, θα δημιουργηθεί ένα ντουέτο πάρα πολύ γρήγορων αγώνων μαζί με το Rally Φινλανδίας. Τέλος το αναβληθέν για φέτος Rally Safari στην Κένυα ελέω κορονωιού επιστρέφει επίσης το 2021. Ακόμα ένα αναβληθέν (για πολιτικούς λόγους) Rally που επιστρέφει είναι της Χιλής.

Ο promoter του WRC, Jona Siebel δήλωσε σχετικά με το πρόγραμμα:

Η προσθήκη της Κροατίας για πρώτη φορά αποτελεί μια ενθουσιώδη νέα πρόκληση και το ράλλυ Εσθονίας πριν λίγες εβδομάδες αποδείχτηκε τεράστια επιτυχία- ιδίως αν συνυπολογίσουμε ότι οι οργανωτές ετοίμασαν τον αγώνα σε τόσο σύντομο διάστημα

Πέρα από το βασικό πρόγραμμα όμως, η FIA έχει προβλέψει και μια σειρά αναπληρωματικών αγώνων. Αυτό γίνεται περίπτωση που κάποιος απο τους 12 προγραμματισμένους ακυρωθεί. Η σημαντικότερη είδηση για τους Έλληνες φιλάθλους να αποτελεί η ύπαρξη του Rally Ακρόπολις σε αυτή τη λίστα (μαζί με αυτά των Τουρκίας, Λετονίας, Βελγίου και Αργεντινής).

Σημείωνεται σε αυτό το σημείο πως το πρόγραμμα αναπτύσσεται κυρίως στην Ευρώπη, με τον Seid να δηλώνει:

δεν μπορούσαμε να είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια των αγώνων που διοργανόνται σε απομακρυσμένες περιοχές, ιδίως για τους 5 πρώτους μήνες του έτους (εξ ου και η απουσία Μεξικού και Αργεντινής). Είναι βασικό για εμάς οι διοργανωτές να χειριστούν τις δυσκολίες που φέρνει ο COVID 19 και ταυτόχρονα να διοργανώσουν αγώνες υψηλού επιπέδου. Είμαι σίγουρος πως και τα 12 ράλλυ που επιλέξαμε δεν θα μας απογοητεύσουν.

Πρόγραμμα WRC 2021

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles