spot_img

Verstappen: «Περίμενα περισσότερα αλλά πλησιάζουμε την Mercedes»

Ο Max Verstappen πιστεύει πως η Red Bull έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα ώστε να πιάσει σε απόδοση την Mercedes μέσα στο 2020.

Ο Ολλανδός έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη για την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Άιφελ. Στην αρχή του Q3 ήταν στη κορυφή, όμως ο τελευταίος του γύρος δεν ήταν καλός ώστε να κερδίσει τις Mercedes. Αύριο θα ξεκινήσει από την 3η θέση και θα έχει μια πολύ καλή ευκαιρία να απειλήσει τους Valtteri Bottas και Lewis Hamilton.

Διαβάστε επίσης: GP Άιφελ QP: Άπιαστος Bottas στο Nurburgring

Η διαφορά στις κατατακτήριες ήταν λιγότερο από 0.3s, κάτι το οποίο φέρνει ικανοποίηση στον Ολλανδό. Μιλώντας για τη μάχη, φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενος.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα μάχη στις κατατακτήριες. Αφού χάσαμε όλη τη μέρα χθες ήμασταν πολυάσχολοι σήμερα. Συνολικά ήταν πολύ δυνατή εμφάνιση. Στο Q3 ξεκίνησα να έχω υποστροφή και όταν είναι χαμηλές οι θερμοκρασίες φθείρεις πολύ τα εμπρός ελαστικά. Αυτό μου κόστισε πολύ χρόνο. Όμως πλησιάζουμε την Mercedes. Είναι πολύ θετικό αυτό. Κατά μια έννοια είμαι λίγο απογοητευμένος διότι περίμενα περισσότερα. Συνολικά όμως είμαι χαρούμενος. Φέραμε μερικές αναβαθμίσεις και το μονοθέσιο λειτουργεί καλύτερα. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αναλύσουμε, ειδικά με την υποστροφή που είχα στο μονοθέσιο. Είναι ένα θετικό βήμα και ελπίζω να συνεχίσουμε σε αυτή τη κατεύθυνση.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες για την Κυριακή μπορεί να παίξουν το ρόλο τους. Εάν το πρόβλημα της υποστροφής δεν βελτιωθεί, τότε θα έχει μεγάλο πρόβλημα με τη φθορά. Όμως γνωρίζουμε πως ο Verstappen είναι πολύ γρήγορος και μπορεί να παλέψει για τη νίκη.

Μπορεί να μην έχουμε δεδομένα για ρυθμό αγώνα, όμως η Mercedes ήταν η μόνη που έκανε μεγάλα stint στο FP3 με πολλά καύσιμα. Ο αγώνας είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο και δεν αποκλείεται ο καιρός να παίξει το δικό του ρόλο.

Ακούστε την εκπομπή “Slispream” με καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles