spot_img

Ανανέωσε με την Ducati ο Bagnaia

Ο Peco Bagnaia θα παραμείνει οδηγός της Ducati Corse στο MotoGP για δύο ακόμη χρόνια, όπως επιβεβαίωσε η ιταλική ομάδα.

Οι πρόσφατες φήμες επιβεβαιώθηκαν και ο Francesco Bagnaia συμφώνησε με τη Ducati για επέκταση της συνεργασίας τους για 2 ακόμη χρόνια, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2024.

Διαβάστε επίσης: Δομικές Ινδονησίας D3 – Επιστροφή στην κορυφή για Honda και Espargaro

Ο Francesco Bagnaia είχε μία ανταγωνιστική πρώτη σεζόν με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati. Ο Ιταλός αναβάτης σημείωσε το 2021 6 pole positions, 4 νίκες, ενώ διεκδικούσε το Πρωτάθλημα οδηγών μέχρι τους τελευταίους αγώνες, πριν το χάσει στο GP Εμίλια-Ρομάνια από τον Fabio Quartararo της Yamaha. Οι επιδόσεις του Bagnaia οδήγησαν τη Ducati να ξεκινήσει άμεσα συζητήσεις μαζί του για επέκταση του συμβολαίου του, το οποίο έληγε στο τέλος του 2022. Οι συζητήσεις είχαν επιτυχή κατάληξη και ο ‘Pecco’ Bagnaia έχει, πλέον, συμβόλαιο με τη Ducati μέχρι το τέλος του 2024. Ο Ιταλός αναβάτης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις μετά την ανανέωση του συμβολαίου του:

Το να είμαι αναβάτης της Ducati στο MotoGP ήταν πάντα τ’ όνειρό μου. Το να γνωρίζω πως μπορώ να συνεχίσω με την Ducati Lenovo Team με κάνει χαρούμενο και περήφανο. Έχω βρει ένα ήρεμο περιβάλλον στην εργοστασιακή ομάδα. Υπάρχει μεγάλη κατανόηση με την ομάδα μου και γνωρίζω πως μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα μαζί. Τώρα μπορώ απλά να συγκεντρωθώ στο να πάω καλά στο Πρωτάθλημα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Claudio, τον Gigi, τον Paulo, τον Davide και όλο το προσωπικό της Ducati Corse. Θα προσπαθήσω να «ξεπληρώσω» την εμπιστοσύνη τους σ’ εμένα με τις επιδόσεις μου στην πίστα!

Ο Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse, Gigi Dall’Igna, αναφέρθηκε και αυτός στην ανανέωση του Bagnaia:

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έχουμε τον Bagnaia μαζί μας για 2 ακόμη χρονιές. Από τότε που έφτασε στη Ducati το 2019, ο ‘Pecco’ έχει αναδείξει το πολύ καλό ταλέντο του και την ικανότητα να κατανοήσει πολύ καλά την Desmosedici GP, με την προσαρμογή του στην οδήγησή της σε κάθε δυνατή συνθήκη. Το έπραξε, ιδιαίτερα την περασμένη σεζόν, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε πολύ σημαντική ανάπτυξη και μπόρεσε να διεκδικήσει τον Παγκόσμιο Τίτλο. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε αγώνες, όπως τα GP Αραγονίας, Σαν Μαρίνο, Πορτιμάο και Βαλένθια, όπου σημείωσε 4 φανταστικές νίκες, είναι απόδειξη της ωριμότητάς του ως αναβάτης. Με αυτά τα πολύ καλά προσόντα, είμαστε σίγουροι πως έχει τις δυνατότητες να στοχεύσει στον Παγκόσμιο Τίτλο μ’ εμάς.»

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο ‘Pecco’ Bagnaia έχει, πλέον, συμβόλαιο με την εργοστασιακή Ducati μέχρι και το 2024. Είναι ο 4ος αναβάτης του grid που έχει συμβόλαιο το οποίο επεκτείνεται μετά το τέλος της φετινής σεζόν, μετά τους Marc Marquez (Honda), Franco Morbidelli (Yamaha) και Brad Binder (ΚΤΜ). 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles