spot_img

Ανατροπές στη βαθμολογία έφερε το Silverstone

Ο ένατος αγώνας της σεζόν της Κατηγορίας Pro-Am πραγματοποιήθηκε στο Silverstone, με τη βαθμολογία να παίρνει μια διαφορετική τροπή.

Είμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος στην Κατηγορία Pro-Am και το GP Μ. Βρετανίας είχε τις δικές του μεγάλες εξελίξεις. Με τον καιρό να είναι άκρως απειλητικός, οι οδηγοί έπρεπε να δώσουν το καλύτερο εαυτό τους για μια ακόμα φορά. Ο ανταγωνισμός ήταν έντονος, με την προετοιμασία να παίζει καθοριστικό ρόλο.

Πριν διαβάσεις τι έγινε στον αγώνα, δες το GP Μ. Βρετανίας εδώ.

Μην χάσετε την Τρίτη στις 18:00μμ την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Πορτογαλίας

Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Πάνος Καραφουλίδης. Ο οδηγός της McLaren πανηγύρισε την έκτη του νίκη στο Πρωτάθλημα. Παίρνοντας την pole position, είχε πολύ καλή εκκίνηση, κατάφερε να κρατηθεί μπροστά, ενώ εντός πίστας δεν επέτρεψε σε κανέναν να μπει στο DRS. Παρ’ όλ’ αυτά, δέχθηκε πίεση για ακόμα μια φορά και δεν λύγισε και μετά το Πρωτάθλημα, είναι κοντά στο να εξασφαλίσει και το Πρωτάθλημα Ομάδων για την McLaren. Στην 2η θέση του αγώνα βρέθηκε ο Δημήτρης Σχορτσανίτης με την Racing Point. O Έλληνας οδηγός έχασε από λάθος του την pole position, όμως είχε έναν εξαιρετικό αγώνα και με καλό ρυθμό πήρε ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Με αυτή την εξέλιξη, ανέβηκε στην 3η θέση του Πρωταθλήματος Οδηγών.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 3 Μαΐου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Το βάθρο του αγώνα στο Silverstone έκλεισε ο Θάνος Χουσίδης σε ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση. Με σταθερό ρυθμό και μηδέν ποινές πήρε ακόμα ένα βάθρο και είναι πολύ κοντά στην εξασφάλιση της 2ης θέσης στο Πρωτάθλημα. Στην 4η θέση της κατάταξης ολοκλήρωσε ο Νίκος Ανδριόπουλος. Ο οδηγός της Mercedes εκμεταλλεύτηκε τις ποινές των αντιπάλων του, τον καλό του ρυθμό και το τελευταίο SC για να πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα του στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Ο Κώστας Κατσικάς έκανε μια φοβερή εμφάνιση με την Ferrari και η 5η θέση τον αδικεί. Ο οδηγός της Ferrari θα ήταν στο βάθρο εάν δεν είχε ποινή χρόνου, όμως έκανε τον καλύτερο αγώνα του στην σεζόν.

Ο Γιώργος Δαχρετζής ακολούθησε στην 6η θέση για την Alfa Romeo, κρατώντας τη ζωντανή για το Πρωτάθλημα Ομάδων. Κατά τη διάρκεια του αγώνα έδωσε όμως μεγάλες μάχες με τους αντιπάλους του. Ο Θοδωρής Θεοδώρου ήταν ακόμα ένας οδηγός που εκμεταλλεύτηκε ποινές και πήρε μια μεγάλη 7η θέση και το αποτέλεσμα ανεβάζει κατά πολύ την Racing Point στο Πρωτάθλημα. Ο Χρήστος Καρράς πήρε την 8η θέση, ενώ τη βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισαν οι Θάνος Κουτσαυλής και Ανδρέας Καρίπης.

Στους τελευταίους γύρους είδαμε τη βροχή να κάνει την εμφάνιση της και τις ανακατατάξεις να είναι πολλές, με οδηγούς να χάνουν βαθμούς. Μεγάλες μάχες και ποινές μέσα στον αγώνα έκριναν το αποτέλεσμα. Εκτός 10άδας είδαμε τους Στέφανο Βουγιατζή, Μαρίνο Κατσαμπούμη, Αλέξανδρο Παπαγεωργίου, Δημήτρη Καραντζιά και Λάζαρο Κιρίτση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Από τον αγώνα του Silverstone εγκατέλειψε ο Γιώργος Τοϊγκούνης με την Alfa Romeo, o οποίος έχασε την 3η θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών, αλλά είναι ακόμα ζωντανός στη τελευταία μεγάλη μάχη. Από τον αγώνα είδαμε επίσης εγκατάλειψη για τους Παναγιώτη Παγκάκη, Σώζων Πατριώτη, Σπύρο Γιαννιτσέλη και Ρένο Δημητρίου.

Μην χάσετε τον μεγάλο τελικό της Κατηγορίας Pro-Am την Τετάρτη 5 Μαΐου στις 21:00μμ. Ο Αγώνας θα έχει διάρκεια 55 γύρους, τη πλήρη διάρκεια του. Σας περιμένουμε.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1

Βαθμολογία ΟδηγώνΒαθμολογία Ομάδων

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles