spot_img

Απογοητευμένος με τις κατατακτήριες ο Leclerc

Ο Charles Leclerc ήταν απογοητευμένος με τις κατατακτήριες δοκιμές του στο GP Άμπου Ντάμπι, μη μπορώντας να απειλήσει για το Τop 5.

Ο Μονεγάσκος οδηγός της Scuderia σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας στο Q1. Δεν κατάφερε όμως να διατηρήσει τον ρυθμό σε Q2 και Q3 με την αλλαγή γόμας, κάνοντας πιο αργούς γύρους.

Διαβάστε επίσης: GP Άμπου Ντάμπι QP: Στο τέλος μίλησε ο Verstappen

Οι συνθήκες της πίστας άλλαξαν κατά τη διάρκεια των διαδικασιών, με τον ίδιο να καταφέρνει όμως να μπει στο Q3. Αυτή ήταν ακόμα μια αξιέπαινη εμφάνιση κερδίζοντας για ακόμα μια φορά τον teammate του, Sebastian Vettel. 

Μετά τις κατατακτήριες, οι δηλώσεις του είχαν ως επίκεντρο το τελευταίο κομμάτι και οι θερμοκρασίες των ελαστικών. 

Ήταν πολύ δύσκολο να κρατήσω τη θερμοκρασία των ελαστικών χαμηλή προς το τέλος του γύρου. Η θερμοκρασία ανέβαινε πολύ στο τελευταίο sector και χάναμε αρκετό χρόνο. Είμαι αρκετά απογοητευμένος, γιατί θα μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα στο Q3 και δεν το κάναμε. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες με τη θερμοκρασία των ελαστικών χωρίς αιτία και είναι σημαντικό να καταλάβουμε γιατί συνέβη αυτό. Παρόλα αυτά είμαι χαρούμενος που καταφέραμε να μπούμε στο Q3 έχοντας τη medium γόμα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Σακχίρ.

Παρά τις δυσκολίες κατάφερε να σημειώσει τον 9ο ταχύτερο γύρο. Καθώς έχει όμως ποινή τριών θέσεων από το GP Σακχίρ, θα εκκινήσει στην 12η θέση του grid. Η δυνατότητα επιλογής γόμας για το ξεκίνημα του αγώνα ίσως να αποτελέσει πλεονέκτημα.

Ούτως ή άλλως, αν είχαμε την επιλογή θα βάζαμε την μεσαία γόμα, η οποία απέδωσε αρκετά καλά στο Q2. Με τη μαλακή γόμα θα είχαμε πλεονέκτημα μόνο για δύο γύρους, καθώς η φθορά της είναι μεγαλύτερη.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δείτε τον πρώτο αγώνα του eSports Πρωταθλήματος F1 Greek Mini Series.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles