spot_img

GP Άμπου Ντάμπι QP: Στο τέλος μίλησε ο Verstappen

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Άμπου Ντάμπι, παίρνοντας την πρώτη του pole στο 2020.

Ο Ολλανδός ήταν εντυπωσιακός και την ύστατη στιγμή χτύπησε εκεί που έπρεπε. Με το 1:35.271 πήρε την pole position και έσπασε το απόλυτο των κινητήρων Mercedes στο 2020. Αυτή ήταν η τρίτη pole του Ολλανδού στην καριέρα του και αύριο αναμένεται ένας συναρπαστικός αγώνας. Ο Valtteri Bottas ήταν επίσης πολύ δυνατός αλλά έμεινε στην 2η θέση, μόλις 0.025s μακριά από την pole. O Φινλανδός άφησε πίσω του τον Lewis Hamilton, με ένα κακό τελευταίο κομμάτι να μην δίνει στον Βρετανό τη δυνατότητα να πάρει την pole. Η διαφορά ανάμεσα στους τρεις ήταν μόλις 0.086s.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 12 Δεκεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

O Lando Norris έκανε μια τρομερή προσπάθεια και ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του σε κατατακτήριες. Με έναν τρομερό χρόνο έκλεισε 0.251s μακριά από την κορυφή και άφησε στην 5η θέση τον Alex Albon. O Carlos Sainz πήρε μια εξαιρετική 6η θέση για την McLaren που παίζει αύριο το τελευταίο της χαρτί για την 3η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Ο Daniil Kvyat έκανε και πάλι μια φοβερή προσπάθεια, μπροστά από τον υποτονικό Lance Stroll. O Charles Leclerc θα ξεκινήσει 12ος με την ποινή που κουβαλά από το Σακχίρ, ενώ ο Pierre Gasly έκλεισε τη 10άδα.

Εκτός αυτής έμειναν οι δύο Renault προς έκπληξη πολλών, ενώ για 13ο σερί αγώνα, ο Sebastian Vettel έμεινε εκτός Q3.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανασκόπηση του GP Σακχίρ.
Q1 GP Άμπου Ντάμπι

Τα πρώτα μονοθέσια έκαναν την εμφάνιση τους στα πρώτα λεπτά. Οι δύο Haas έγραψαν τον πρώτο χρόνο, για να έρθει ο Leclerc να τους ξεπεράσει. Σε εκείνο το σημείο είδαμε όλο και περισσότερους οδηγούς να γράφουν τα πρώτα τους περάσματα. Ο Albon έγραψε ένα πολύ καλό πέρασμα, αλλά οι Mercedes ήταν ταχύτερες.

O Bottas ήταν ο ταχύτερος οδηγός, με τον Hamilton να κάνει λάθος στη στροφή 20 και ο γύρος του να ακυρώνεται. Ο Leclerc έκανε και δεύτερο πέρασμα ανεβαίνοντας την 6η θέση, πίσω από τον Sainz. Οι δύο Racing Point είχαν πλασαριστεί στις θέσεις 2 και 4, με πολύ δυνατούς χρόνους.

Ο Hamilton έγραψε τον 7ο χρόνο μόλις, ενώ ο Verstappen ήταν στην 10η θέση. Ο Ολλανδός βγήκε για ακόμα έναν γύρο, ανεβαίνοντας στην 2η θέση.

Με 5 λεπτά να απομένουν, στην ζώνη αποκλεισμού ήταν οι Magnussen, Fittipaldi, Russell, Latifi και ο Giovinazzi που δεν είχε γράψει χρόνο. Στην 15η θέση ήταν ο Raikkonen, 1.8s μακριά από την κορυφή.

Ο Russell στο τέλος έγραψε τον 16ο χρόνο, με τον Norris να γράφει τον τρίτο ταχύτερο γύρο. Ο Giovinazzi πέταξε έξω τον teammate του, ενώ ο Bottas έγραψε τον ταχύτερο χρόνο. Ο Leclerc πήρε μια φοβερή 3η θέση, με τον Hamilton να παίρνει τον ταχύτερο χρόνο στο 1:35.528.

Διαβάστε επίσης: Mick Schumacher: «Οι πρώτες μου δοκιμές ήταν απολαυστικές»
Q2 GP Άμπου Ντάμπι

Οι οδηγοί που θα περάσουν στο Q3, θα ξεκινήσουν τον αγώνα με τη γόμα που έγραψαν τον ταχύτερο γύρο τους στο Q2.

Οι δύο AlphaTauri, o Stroll, o Norris και ο Giovinazzi ήταν οι μοναδικοί οδηγοί που είχαν φορέσει τη soft γόμα. Ο Hamilton έγραψε πρώτος χρόνο στο 1:35.466, με τον Bottas να είναι μόλις 0.061s πίσω του. Ο Sainz είχε κάνει ένα πολύ καλό πέρασμα στην 3η θέση, για να έρθει ο Norris να τον ξεπεράσει. Ο Albon ήταν και πάλι ταχύτερος από τον Verstappen και χώρισε στα δύο τις McLaren. Όμως, ο γύρος του ακυρώθηκε.

O Leclerc έκανε μόλις τον 7ο χρόνο και ήταν ανάμεσα στις AlphaTauri. Εκτός από τον Albon, ο Ricciardo είδε τον γύρο του να ακυρώνεται, ενώ ο Ocon ήταν μόλις 11ος.

Με 5 λεπτά να απομένουν, στη ζώνη αποκλεισμού είχαμε τους Ocon, Giovinazzi, Albon, Ricciardo και Perez. O Vettel ήταν στην 10η θέση.

Ο Perez βγήκε μόνο για ένα installation lap, καθώς θα ξεκινήσει από την τελευταία θέση. Σε εκείνο το σημείο, βγήκαν όλοι οι άλλοι οδηγοί με την soft γόμα για την τελευταία τους προσπάθεια.

Ο Gasly βελτίωσε, παραμένοντας 7ος, ενώ ο Ocon πήρε την 9η θέση. Ο Leclerc χώρισε τις δύο McLaren, ενώ ο Vettel παρέμεινε 11ος. Ο Stroll μπήκε στην 10άδα, ενώ ο Ricciardo βελτίωσε αλλά έμεινε 11ος. Πίσω, οι Red Bull βελτίωσαν κάνοντας το 3-4, βγάζοντας εκτός και τη δεύτερη Renault. O Vertsappen έγραψε τον ταχύτερο χρόνο του με την medium γόμα. Στην ίδια γόμα θα δούμε στην εκκίνηση τις Mercedes και τον Sainz.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Ocon, Ricciardo, Vettel, Giovinazzi και Perez.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Q3 GP Άμπου Ντάμπι

Τα μονοθέσια βγήκαν στη πίστα για τις πρώτες τους προσπάθειες στο τελευταίο Q3 του 2020. Οι Mercedes ήταν τα φαβορί με τον Verstappen το outsider της υπόθεσης pole position.

O Norris έγραψε το 1:35.988 για να πάρει την 1η θέση. Οι Stroll, Kvyat, Gasly ήταν πιο αργοί του όμως. Ο Sainz τον ξεπέρασε για 0.1s και ήταν η σειρά των δύο Mercedes.

O Hamilton πήρε τη προσωρινή pole, αλλά ο Bottas τον ξεπέρασε με το 1:35.415. Ο Verstappen ήταν στην 2η θέση 0.1s μακριά από τον Φινλανδό. Ο Albon έκανε επίσης ένα πολύ καλό χρόνο στην 4η θέση, 0.056s από τον teammate του. Ο Leclerc είχε μόλις τον 8ο χρόνο, μπροστά από τις δύο AlphaTauri.

Οι οδηγοί βγήκαν αμέσως για την τελευταία τους προσπάθεια. Ο Hamilton βελτίωσε αλλά δεν έγραψε έναν πολύ καλό χρόνο περνώντας στην 1η θέση. Ο Bottas όμως ήρθε και έγραψε το 1:35.271 και πήρε τη προσωρινή pole position. O Norris έκανε έναν φοβερό χρόνο και πέρασε τον Albon που έμεινε 5ος.

Ο Verstappen όμως είπε τη τελευταία του λέξη τελευταίος και με το 1:35.246 πήρε την pole position έχοντας και το καλύτερο δεύτερο κομμάτι. Η διαφορά του από τον Bottas ήταν μόλις 0.025s και από τον Hamilton 0.86s.

Αποτελέσματα QP GP Άμπου Ντάμπι

Δείτε τον μεγάλο τελικό του eSports Πρωταθλήματος F1 Greek Mini Series.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles