spot_img

Αποκαλύφθηκε η Alpha Tauri AT02

Η Alpha Tauri έγινε η δεύτερη ομάδα της F1 η οποία παρουσίασε το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα, την AT02.

Για το 2021, η ομάδα θα παρατάξει ένα διαφοροποιημένο χρωματισμό στο μονοθέσιό της. Το σκούρο μπλε αποκτά μεγαλύτερη παρουσία, με τον λευκό να διατηρεί επίσης την θέση του. Η ομάδα το 2020 είχε μια απίστευτη σεζόν, όταν ο Pierre Gasly κατέκτησε μια ανέλπιστη νίκη στο GP Ιταλίας. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Alpha Tauri με το συγκεκριμένο όνομα, 12 χρόνια μετά τη νίκη του Sebastian Vettel με το όνομα Toro Rosso.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 19 Φεβρουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η Alpha Tauri AT02 είναι η εξέλιξη του μονοθεσίου που είχε η ομάδα το 2020. Εμφανείς αλλαγές από την περασμένη σεζόν δεν είναι πολλές. Όμως όπως ήδη γνωρίζουμε, η AT02 θα φορά το πίσω μέρος της περσινής Reb Bull, η οποία προμηθεύει με όλα τα απαραίτητα Listed Parts. Το θέμα αυτό πήρε διαστάσεις το 2020, καθώς η Alpha Tauri μαζί με τις Aston Martin, Alfa Romeo και Haas δεν θα χρησιμοποιήσουν token εξέλιξης για να “φορέσουν” τα νέα Listed Parts.

Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός πως έβαψε τα πλαϊνά bardgeboards λευκά, κάτι το οποίο δεν έχουμε δει από άλλη ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Τη νέα αγωνιστική σεζόν, η ομάδα θα έχει στο δυναμικό της τον Γάλλο, ο οποίος παραμένει για ακόμα έναν χρόνο. Δίπλα του θα έχει τον νεαρό, Yuki Tsunoda, ο οποίος κάνει το μεγάλο βήμα από την F2. Οι ευλογίες της Honda έπαιξαν τον ρόλο τους στην απόφαση αυτή, στην τελευταία σεζόν εργοστασιακής εμπλοκή της με το σπορ. Παράλληλα, τα αποτελέσματά του έπεισαν τους ανθρώπους της ομάδας να του δώσουν θέση οδηγού.

Ο Tsunoda γίνεται ο πρώτος Ιάπωνας οδηγός μετά το 2014 και τον Kamui Kobayashi. Το 2020, ο νεαρός κατέκτησε την 3η θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών της F2.

Η Alpha Tauri έγινε η δεύτερη ομάδα μετά την McLaren που παρουσίασε το μονοθέσιό της. Σειρά έχει η Alfa Romeo, την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, και θα γίνει η τρίτη ομάδα που θα μας αποκαλύψει τη δημιουργία της. Μπορείτε να δείτε όλες τις ημερομηνίες παρουσιάσεων εδώ.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με τις τελευταίες εξελίξεις της F1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Θα ακολουθήσει Τεχνική Ανάλυση της νέας Alpha Tauri AT02. Μείνετε συντονισμένοι στο automotonews.gr.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles