spot_img

Αποκαλύφθηκε και επίσημα η Porsche 919 Hybrid (pics)

Μετά από φωτογραφίες που διέρρευσαν τις προάλλες στο διαδίκτυο, η Porsche έρχεται να μας παρουσιάσει το νέο της «όπλο» για το φετινό WEC.

H Porsche έκανε τα αποκαλυπτήρια της ανανεωμένης 919 Hybrid για το 2017, η οποία θα κάνει ντεμπούτο στις 6H του Silverstone τον επόμενο μήνα.

Όπως και η Toyota, οι Γερμανοί αποκάλυψαν το LMP1 αγωνιστικό τους στη πίστα της Monza, μία ημέρα πριν ξεκινήσει ο Πρόλογος του WEC για το 2017. Εκεί, θα πραγματοποιηθεί το επίσημο τεστ το διήμερο 1-2 Απριλίου, με συνολικά 14 ώρες δοκιμών.

Η 919 Hybrid είναι κατά 70% εξελιγμένη σε σχέση με το 2016, ενώ ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος 2.0 λίτρων V4 turbo που αποδίδει συνολικά 500 άλογα. Τα δύο υβριδικά συστήματα δίνουν επιπλέον πάνω από 400 άλογα, με τη συνολική απόδοση να ανέρχεται πάνω από τα 900.

Το 60% της ενέργειας προέρχεται από το KERS στον εμπρός άξονα. Το υπόλοιπο 40% έρχεται από το δεύτερο σύστημα ανάκτησης ενέργειας που είναι στις εξατμίσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το 80% της ενέργειας κατά το φρενάρισμα μετατρέπεται κατευθείαν σε ενέργεια για το αγωνιστικό. Αν αυτή την ενέργεια έπρεπε να την δώσει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, τότε η ιπποδύναμη θα έπρεπε να αυξηθεί κατά 20%. Αυτό σημαίνει χειρότερη κατανάλωση καυσίμου. Έτσι η Porsche μπορεί να πραγματοποιήσει έναν επιπλέον γύρο στο Le Mans.

Η μεγαλύτερη αλλαγή έχει έρθει στον αεροδυναμικό τομέα, με τους νέους κανονισμούς της FIA να θέλουν να μειώσουν τη ταχύτητα στις στροφές.

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles