spot_img

Αποκάλυψη για το SPA Cubicle, το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο πόλης

Η Spyros Panopoulos Automotive παρουσίασε και το project “Cubicle” την 1η Νοεμβρίου 2021, δίνοντας μια εναλλακτική πρόταση για τα μικρά οχήματα πόλης.

Πρόκειται για ένα 2θέσιο αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κυκλοφορία στην πόλη. Έχουμε να κάνουμε με ηλεκτροκίνητο όχημα, σε μια γενικότερη προσπάθεια να γίνουν τα αυτοκίνητα πιο “φιλικά” προς το περιβάλλον. Οι πληροφορίες που δόθηκαν από περιγραφή στην ιστοσελίδα του δημιουργού του δεν είναι πολλές, για την ακρίβεια αποκάλυψε μόνο τη μέγιστη ιπποδύναμη, η οποία θα είναι στους 220 ίππους.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη για το «Chaos», το Ελληνικό ultracar

Όπως λέει και το όνομά του, το αυτοκίνητο έχει σχήμα κύβου με βασικό χαρακτηριστικό το διαφανές πάνω τμήμα του “σκελετού” του, το οποίο αποτελείται από γυάλινες επιφάνειες. Ένα επιπλέον στοιχείο, που είδαμε με παρόμοιο τρόπο και στο project “Chaos” ήταν τα φώτα σε όλο το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, από το ένα άκρο του ως το άλλο.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με τις προβλέψεις για το GP Μεξικού.

Οι πληροφορίες που έδωσε η ιστοσελίδα για τις επιδόσεις του αυτοκινήτου είναι κάπως αντιφατικές, είναι αλήθεια. Στην αρχική περιγραφή, λέει ότι το “Cubicle” φτάνει μέχρι και τους 220 ίππους, ενώ πιο κάτω όταν περιγράφει αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου κάνει λόγο για 260 ίππους. Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, θα χρησιμοποιεί μπαταρία Li-ion (μπαταρία λιθίου). Στις επιδόσεις αναφέρεται η τελική ταχύτητα του “Cubicle” η οποία υπολογίζεται σε 160 χμ/ώρα.

Οι αναφερόμενες διαστάσεις του αυτοκινήτου κάνουν λόγο για 4,130-1,765-1,675 (μήκος-πλάτος-ύψος σε μέτρα). Επίσης, υπάρχουν δύο αναφορές για το βάρος του, οι οποίες δεν έχουν συγκεκριμένη ερμηνεία. Στις διαστάσεις αναφέρεται το βάρος του ως απόβαρο, δηλαδή χωρίς να υπάρχουν επιβάτες μέσα στο αυτοκίνητο. Παρ’ όλα αυτά, λίγο πιο πάνω, υπάρχει ξεχωριστό νούμερο για το βάρος, στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου, χωρίς να εξηγεί περισσότερο αυτό το χαρακτηριστικό.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αυτό που προκύπτει σαν συμπέρασμα, είναι ότι η Spyros Panopoulos Automotive υπόσχεται πολλά στις παρουσιάσεις των project της. Ο χρόνος θα δείξει αν αυτά που αναφέρει μπορούν να γίνουν πραγματικότητα σε κανονικές συνθήκες.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles