spot_img

Αποκλείστηκαν οι Hamilton και Leclerc από το GP ΗΠΑ

Σοκαριστικές εξελίξεις μετά το τέλος του GP ΗΠΑ, καθώς τόσο ο Lewis Hamilton όσο και ο Charles Leclerc μηδενίστηκαν από τα αποτελέσματα του αγώνα.

Έπειτα από σχετική παράβαση των τεχνικών κανονισμών, οι αγωνοδίκες του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αποφάσισαν να αποκλείσουν από τα τελικά αποτελέσματα του Lewis Hamilton και Charles Leclerc.

Μετά το τέλος του αγώνα στο Όστιν που κέρδισε ο Max Verstappen, στους καθιερωμένους, τυχαίους τεχνικούς ελέγχους, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού τσέκαρε τέσσερα μονοθέσια: αυτά των Max Verstappen, Lando Norris, Charles Leclerc και Lewis Hamilton.

Τα πρώτα δύο… πέρασαν τις εξετάσεις, στη Ferrari και τη Mercedes εντοπίστηκε παρατυπία. Συγκεκριμένα, ο τεχνικός έφορος της FIA, Jo Bauer, εντόπισε παραβίαση του άρθρου 3.5.9 (e) των τεχνικών κανονισμών, που αφορούν την υποχρεωτική σανίδα του πατώματος των μονοθεσίων.

Σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, στον τεχνικό έλεγχο μετά τον αγώνα, αυτή δεν πρέπει να μετρηθεί κάτω από τα 9mm. Όμως τόσο στη W14 E Performance του Βρετανού, όσο και στην SF-23 του Μονεγάσκου, είχαν υπέρβαση του ορίου φθοράς.

Οι αγωνοδίκες, το πάνελ των οποίων αποτελούνταν από τους Felix Holter, Andrew Mallalieu, Derek Warwick και Dennis Dean, αποφάσισαν να αποκλείσουν τους δύο οδηγούς.

Θυμίζουμε πως ο Hamilton είχε τερματίσει δεύτερος ενώ ο Leclerc έκτος. Μετά τα παραπάνω, δεύτερος ανέβηκε ο Λάντο Νόρις, τρίτος ο Carlos Sainz, τέταρτος ο Sergio PErez, πέμπτος ο George Russell, έκτος ο Pierre Gasly, έβδομος ο Lance Stroll, όγδοος ο Yuki Tsunoda, ένατος ο Alex Albon και ο Logan Sargeant, πήρε τον πρώτο του βαθμό στη Formula 1, στον αγώνα της πατρίδας του.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #126 για τον κόσμο της Formula 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles