spot_img

GP ΗΠΑ: Ο Verstappen έφτασε το μισό αιώνα σε νίκες

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του GP ΗΠΑ κερδίζοντας έναν πολύ δύσκολο αγώνα, έχοντας μάλιστα εξαιρετική στρατηγική. 

Ο Max Verstappen συνέχισε το νικηφόρο σερί του, κατακτώντας την πρώτη θέση και στο GP ΗΠΑ, μία νίκη η οποία ήταν η 15η στη φετινή σεζόν.

Το φετινό GP ΗΠΑ είχε τη σφραγίδα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Max Verstappen. Ο Ολλανδός εκκινώντας από την 6η θέση είδε πρώτος την καρό σημαία στο Circuit Of The Americas, κάτι που επαναλαμβάνεται για 15η φορά στη σεζόν του 2023 στη Formula 1. Η Red Bull Racing ακολούθησε πιστά τη στρατηγική των δύο pitstop και ο Verstappen βρέθηκε και πάλι στο υψηλότερο σκαλί του podium. Ο Lewis Hamilton (Mercedes-AMG) ήταν 2ος με διαφορά μόλις 2,2s. Η W14 φάνηκε αναγεννημένη στα χέρια του 7 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, ο οποίος πλησίασε στο να διεκδικήσει στη νίκη.

Στην 3η θέση τερμάτισε το GP ΗΠΑ ο Lando Norris (McLaren). Ο νεαρός Βρετανός αύξησε το σερί του με τα podium στα 4, παρά το γεγονός πως έστριψε πρώτος στην εκκίνηση του αγώνα. Η Scuderia Ferrari είχε τους Carlos Sainz και Charles Leclerc στις θέσεις 4 και 6 αντίστοιχα. Ο Sergio Perez με Red Bull Racing βρέθηκε ανάμεσά τους στην 5η θέση, ενώ η Mercedes του George Russell ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 7η θέση.

Οι Pierre Gasly με Alpine, Lance Stroll με Aston Martin και Yuki Tsunoda με Alpha Tauri συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα. Ο Stroll ίσως δεχθεί ποινή, καθώς πήρε θέση στο grid ενώ ήταν προγραμματισμένο να εκκινήσει από το pitlane. Ο Tsunoda, από την άλλη πλευρά, πήρε τον ταχύτερο γύρο με χρόνο 1:38.139.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τον κόσμο της Formula 1. 

Η Williams βρέθηκε οριακά εκτός πόντων, με τον Alex Albon να βρίσκεται μπροστά από το Logan Sargeant στις θέσεις 11 και 12 αντίστοιχα. Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Nico Hulkenberg με Haas, η Alfa Romeo με τους Valtteri Bottas και Zhou Guanyu, ο Kevin Magnussen με Haas και ο Daniel Ricciardo με Alpha Tauri.

Οι Fernando Alonso (Aston Martin), Oscar Piastri (McLaren) και Esteban Ocon (Alpine) αποτέλεσαν τις τρεις εγκαταλείψεις του GP ΗΠΑ.

Αποτελέσματα GP ΗΠΑ 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles