spot_img

Verstappen: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας»

Ο Max Verstappen κατάφερε να διαχειριστεί τα προβλήματα που προέκυψαν στο τέλος του αγώνα κατά το φρενάρισμα, κρατώντας πίσω του έναν δαιμονιώδη Lewis Hamilton ο οποίος φαίνεται να απολαμβάνει τις νέες αναβαθμίσεις της  W14.

Για ακόμα μια χρονιά το Grand Prix ΗΠΑ δεν απογοήτευσε και είδαμε έναν απ’ τους καλύτερους και πιο δραματικούς αγώνες της φετινής σεζόν. Ο Ολλανδός κατάφερε να κρατήσει πίσω του, τους Lewis Hamilton και Lando Norris, φτάνοντας στην 50η νίκη καριέρας και 15η για το 2023. Ο Hamilton προσπάθησε για το κάτι παραπάνω, ωστόσο τα αργά pitstop της Mercedes και η (ενδεχομένως) λανθασμένη απόφαση να επεκτείνουν το πρώτο stint κατά 3-4 γύρους, δεν έδωσαν την δυνατότητα στον Βρετανό να κοιτάξει λίγο «ψηλότερα».

Στις δηλώσεις των οδηγών που κατέκτησαν τις 3 πρώτες θέσεις βρέθηκε ο Jenson Button, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ζήτησε απ’ τον Verstappen ένα σχόλιο για τον αγώνα, με τον ίδιο να απαντά: 

«Ήταν εξαρχής δυσκολότερο [το έργο μας] σήμερα ξεκινώντας από την 6η θέση. Επίσης έχοντας θέμα στις ζώνες φρεναρίσματος, οι οποίες είναι πολλές σε αυτήν την πίστα, δεν μπορούσα να έχω την ίδια αίσθηση με το μονοθέσιο όπως χθες, το οποίο σίγουρα έκανε δυσκολότερο τον αγώνα μας σήμερα. Συν τοις άλλοις, οι backmarkers και η φθορά των ελαστικών προς το τέλος το έκανε ακόμα δυσκολότερο».

Δείτε την εκπομπή Slipstream #126 για τον κόσμο της Formula 1. 

Ερωτηθείς ο Verstappen, για το αν έκρυβε τον πραγματικό ρυθμό της RB19 στα πρώτα στάδια του αγώνα, είπε…

«Δεν ήθελα να καταστρέψω τα ελαστικά πίσω απ’ τα προπορευόμενα μονοθέσια αλλά όπως προείπα, δυσκολευόμουν με το φρενάρισμα και μου πήρε αρκετή ώρα για βρω τον κατάλληλο τρόπο να οδηγήσω υπό τις νέες αυτές συνθήκες».

Τελειώνοντας τις δηλώσεις του, o Max Verstappen δήλωσε πολύ χαρούμενος και περήφανος που πλέον βρίσκεται σε ένα πολύ κλειστό group οδηγών με 50 ή περισσότερες νίκες. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο στόχος τόσο του ίδιου, όσο και της Red Bull είναι να πιέσουν περισσότερο και να γίνουν ακόμα καλύτεροι, για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν σεζόν όπως η φετινή.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles