spot_img

Αποκλείστηκε από τις κατατακτήριες ο Hamilton

Ο Lewis Hamilton αποκλείστηκε από τις κατατακτήριες δοκιμές του GP Βραζιλίας έπειτα από παραβίαση ανώτατου ύψους του στοιχείου της πίσω αεροτομής και θα εκκινήσει από το πίσω μέρος του grid στον Αγώνα Sprint του Σαββάτου.

Έπρεπε να περιμένουμε κάτι παραπάνω από 20 ώρες, αλλά οι αγωνοδίκες πήραν απόφαση για τα περιστατικά που εξέταζαν και αφορούσαν τους Lewis Hamilton και Max Verstappen.

Διαβάστε επίσης: GP Βραζιλίας FP2: O Fernando είναι εδώ

Ο Lewis Hamilton τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από την κατάταξη των κατατακτήριων δοκιμών του GP Βραζιλίας, κάτι που σημαίνει πως θα εκκινήσει από την τελευταία θέση στον αγώνα Sprint. Υπενθυμίζεται πως ο Βρετανός έχει, λόγω αλλαγής κινητήρα, άλλες 5 θέσεις ποινή για τη σειρά εκκίνησης του κυριακάτικου αγώνα, οι οποίες θα εφαρμοστούν όταν προκύψει η τελική κατάταξη του αγώνα Sprint. 

Ο λόγος της ποινής ήταν η παραβίαση του τεχνικού ελέγχου που αφορά το DRS μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του GP  Βραζιλίας. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, το άνοιγμα της πίσω πτέρυγας, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 85 χιλιοστά, όπως και συνέβη με αυτή της W12 του Lewis Hamilton. Οι αγωνοδίκες άκουσαν και τη μεριά της Mercedes, η οποία, μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε πως αν είχε διαπιστώσει την παρατυπία στη διάρκεια της διαδικασίας, θα λάμβανε τη σχετική άδεια που απαιτείται ώστε να προχωρούσε με την επιδιόρθωσή της και να εναρμονιστεί με τους τεχνικούς κανονισμούς. Παρ’ όλα αυτά, δε στάθηκε αρκετή η υπεράσπιση της γερμανικής ομάδας για να γλιτώσει ο Hamilton την εξοντωτική μεν, αναμενόμενη δε, ποινή για τον αγώνα Sprint.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

O Max Verstappen, από την άλλη πλευρά, τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ. Οι αγωνοδίκες άκουσαν τον Ολλανδό, αλλά και τον εκπρόσωπο της Red Bull, ενώ εξέτασαν και τα βίντεο που είχαν στη διάθεσή τους. Από το κάμερα που κοιτάζει το πίσω μέρος του μονοθεσίου του Lewis Hamilton, φαίνεται πως δεν υπήρξε μετατόπιση κάποιου στοιχείου της πίσω αεροτομής, όπως επίσης και η αμελητέα δύναμη που χρησιμοποίησε ο οδηγός της Red Bull όσο άγγιζε τη W12. Εφόσον, πάντως, δεν προκλήθηκε ζημιά στην πίσω αεροτομή της Mercedes, οι αγωνοδίκες έκριναν σκόπιμο πως δεν χρειαζόταν παραπάνω ποινή πέρα του χρηματικού προστίμου.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles