spot_img

GP Βραζιλίας Sprint: Νίκη και pole o Bottas, 5ος ο Hamilton

Ο Valtteri Bottas ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Αγώνα Sprint για το GP Βραζιλίας, καθώς κέρδισε τους 24 γύρους και πήρε την pole position για τον αυριανό αγώνα. Δεύτερος στον αγώνα Sprint ήταν ο Max Verstappen, ενώ στην 3η θέση σκαρφάλωσε ο Carlos Sainz.

Η Mercedes κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή στο τέλος του αγώνα Sprint, με τον Valtteri Bottas να κάνει μία πολύ καλή εκκίνηση και να διατηρείται στην πρώτη θέση ως το τέλος. Ο Max Verstappen (Red Bull) δεν ήταν τόσο καλός στα πρώτα μέτρα, βρέθηκε όμως στη 2η θέση και πήρε επιπλέον προβάδισμα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών. Ο Carlos Sainz με Ferrari ήταν στην 3η θέση και πήρε έναν πόντο από τη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης: Αποκλείστηκε από τις κατατακτήριες ο Hamilton

Πίσω από τον Ισπανό έμεινε ο Sergio Perez με Red Bull, ο Lewis Hamilton με Mercedes έφτασε μέχρι την 5η θέση, ενώ στην 6η ήταν ο Lando Norris (McLaren). Ο Charles Leclerc με Ferrari ήταν στην 7η θέση, με τον Pierre Gasly στην 8η θέση, ενώ τη 10αδα συμπλήρωσαν οι Esteban Ocon (Alpine) και Sebastian Vettel (Aston Martin).

Ο Daniel Ricciardo με McLaren τερμάτισε στην 11η θέση, πίσω του ήταν οι Fernando Alonso (Alpine) και Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo). Στη 14η θέση βρέθηκε ο Lance Stroll με Aston Martin, πίσω του στη 15η ο Yuki Tsunoda με Alpha Tauri, ενώ οι δύο Williams κατέλαβαν τις θέσεις 16 και 17, με τον Latifi εμπρός από τον Russell. Την κατάταξη έκλεισαν οι Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) και οι δύο Haas των Schumacher και Mazepin.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Μεξικού

Sprint Race

Ο καιρός ήταν συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία αέρα στους 16 βαθμούς κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 35 βαθμούς κελσίου. Οι επιλογές ελαστικών είχαν ποικιλία. 9 οδηγοί εκκινούσαν με soft ελαστικά, ενώ οι υπόλοιποι 11 είχαν τη medium γόμα.

Στην εκκίνηση, ο Valtteri Bottas και ο Carlos Sainz πέρασαν στις δύο πρώτες θέσεις, εκμεταλλευόμενοι τα soft ελαστικά που χρησιμοποιούσαν, με τον Max Verstappen να πέφτει στην 3η θέση μετά από μια σύντομη μάχη με τον Ισπανό οδηγό της Ferrari. Στις πιο πίσω θέσεις βρίσκονταν οι Perez, Leclerc και Norris. Οι δύο Alfa Romeo, στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, είχαν μια μικρή επαφή μεταξύ τους, με τον Raikkonen να κάνει τετ α κε στη στροφή 1 και να πέφτει τελευταίος. Ο Lewis Hamilton κατάφερε να βρεθεί μέχρι τη 14η θέση, έχοντας μπροστά του τον Yuki Tsunoda.

Στην ολοκλήρωση του 3ου γύρου, ο Max Verstappen κατάφερε να περάσει τον Carlos Sainz και ανέβηκε στη 2η θέση, με τη διαφορά του από τον Bottas να είναι στα 2,5s. Λίγο πιο πίσω, ο Lewis Hamilton απαλλάχθηκε, με τη σειρά του, από το εμπόδιο του Tsunoda, λίγο μετά και του Giovinazzi και σκαρφάλωσε ήδη στη 12η θέση.

Στον 6ο γύρο, ο Verstappen πήρε τον ταχύτερο χρόνο από τον Lewis Hamilton και πλησίασε τον Bottas στα 2,1s. Ο Hamilton έμενε κολλημένος πίσω από τον Alonso, όμως δεν μπορούσε να προσπεράσει τόσο εύκολα όσο τους προηγούμενους οδηγούς. Ο Βρετανός το κατάφερε, εν τέλει, στην ολοκλήρωση του 7ου γύρου. Στα πρώτα μέτρα του 9ου γύρου, μετά από μία σύντομη, αλλά πολύ ωραία μάχη, ο Lando Norris προσπέρασε τον Charles Leclerc και ανέβηκε στην 5η θέση.

Ο Max Verstappen κατέβαζε εκ νέου τη διαφορά από τον Bottas, σημειώνοντας ταχύτερο γύρο στο 1:12.114 και ήταν πλέον στο 1,5s από τον Φινλανδό. Λίγο πιο πίσω, ο Carlos Sainz κρατούσε ακόμα τον Sergio Perez πίσω του κι έμενε στην 3η θέση. Στο τέλος του 12ου γύρου, αντίθετα, ο Lewis Hamilton έκαμψε την αντίσταση της McLaren του Daniel Ricciardo και ανέβηκε στη 10η θέση, πλέον.

Ο Max Verstappen κατάφερε ν’ αποκτήσει DRS στην ολοκλήρωση του 14ου γύρου, έχοντας μειώσει τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Bottas κάτω από 1s. Πιο πίσω, ο Hamilton, στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού, ολοκλήρωνε ακόμα ένα προσπέρασμα, αυτή τη φορά στον Sebastian Vettel. Στο ξεκίνημα του 16ου γύρου, ο παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε το ίδιο και στον Esteban και Ocon και βρισκόταν στην 8η θέση, έχοντας πλέον μπροστά του τον Pierre Gasly. Ο Γάλλος, όμως, δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του την W12 και στο τέρμα του 16ου γύρου, ο Hamilton ανέβηκε στην 7η θέση.

Στην 20ο γύρο, ο οδηγός της Mercedes προσπέρασε και τον Charles Leclerc, αυτή τη φορά στην πίσω ευθεία πριν τη στροφή 4 και ανέβηκε στην 6η θέση. Στο ξεκίνημα του τελευταίου γύρου, ο Lewis Hamilton έκανε άλλη μία πολύ όμορφη προσπέραση, στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού, στην McLaren του Lando Norris και σκαρφάλωσε στην 5η θέση. Αυτή ήταν και η τελευταία προσπέραση του αγώνα sprint.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η τελική κατάταξη είχε ως εξής: Ο Valtteri Bottas ήταν ο νικητής της διαδικασίας, κρατώντας πίσω του τον Max Verstappen, ενώ ο Carlos Sainz κατάφερε να διατηρηθεί στην 3η θέση. Στην 4η θέση έμεινε ο Sergio Perez, πίσω του έφτασε ο Lewis Hamilton εκκινώντας από την τελευταία θέση, ενώ στην 6η θέση βρέθηκε ο Lando Norris.

Στην 7η θέση τερμάτισε ο Charles Leclerc, πίσω του ήταν ο Pierre Gasly και τη 10αδα συμπλήρωσαν οι Esteban Ocon και Sebastian Vettel. Στην 11η θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα sprint ο Daniel Ricciardo, στη 12η ο Fernando Alonso και στη 13η θέση ο Antonio Giovinazzi. Ο Lance Stroll και ο Yuki Tsunoda ήταν στις θέσεις 14 και 15, με τις Williams των Latifi και Russell. Ο Kimi Raikkonen ήταν μόλις στη 18η θέση, ενώ την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Schumacher και Mazepin με Haas.  

Αποτελέσματα Αγώνα Sprint GP Βραζιλίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles