spot_img

GP Βραζιλίας FP2: O Fernando είναι εδώ

Με τους οδηγούς να δοκιμάζουν διαφορετικά προγράμματα στις προσομοιώσεις αγώνα, οι Alpine ήταν ιδιαίτερα γρήγορες, με τον Fernando Alonso επικεφαλή της κατάταξης στο FP2 του GP Βραζιλίας. Πίσω του είχε τους Verstappen και Bottas. 

Ο καιρός το Σάββατο στο Sao Paulo ήταν ηλιόλουστος, με τη θερμοκρασία αέρα στους 18 βαθμούς κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 47 βαθμούς κελσίου.

Οι οδηγοί σε αυτή τη διαδικασία επρόκειτο να κάνουν προσομοιώσεις αγώνα, τόσο για την Κυριακή, όσο και για το sprint qualifying στη συνέχεια. Από τους πρώτους οδηγούς που βγήκαν, η πλειοψηφία χρησιμοποιούσε τα medium ελαστικά. Οι μόνοι αξιόλογοι χρόνοι στα πρώτα λεπτά ήταν αυτοί των Alfa Romeo, με τον Raikkonen εμπρός του Giovinazzi στο 1:14.584. Κάποιοι οδηγοί, πάντως, άρχισαν να χρησιμοποιούν και τα soft ελαστικά.

Διαβάστε επίσης: Κινδυνεύουν με ποινή Hamilton και Verstappen

Στη συμπλήρωση του πρώτου 10λέπτου, στην κορυφή ήταν ο Yuki Tsunoda με 1:13.966. Λίγο μετά, ο Perez με soft ελαστικά βρέθηκε εύκολα στην κορυφή με χρόνο 1:13.359. Ο George Russell ήταν προσωρινά στην 3η θέση, με soft ελαστικά επίσης. Ο Esteban Ocon, με τη συμπλήρωση του πρώτου 15λέπτου, ανέβηκε στη 2η θέση, συνεχίζοντας να είναι γρήγορος με τα medium ελαστικά.

Ο Max Verstappen στην πρώτη του προσπάθεια ήταν ταχύτερος όλων όσων είχαν σημειώσει χρόνο, με τον Ολλανδό να σταματά τα χρονόμετρα στο 1:12.102 με τα soft ελαστικά. Ο Ocon ανέβηκε εκ νέου στη 2η θέση, πάλι με medium ελαστικά, όμως ήταν στα 0,984s από την κορυφή.

Η Mercedes βγήκε μετά το πρώτο 20λεπτο στην πίστα, με τους Hamilton και Bottas να χρησιμοποιούν τα soft ελαστικά. Μετά τα πρώτα 25 λεπτά, είχαμε τον πρώτο αντιπροσωπευτικό χρόνο για τη γερμανική ομάδα, όμως ήταν σε διαφορετικό πρόγραμμα και ο Hamilton βρέθηκε μόλις στην 13η θέση. Ο Bottas ήταν αρκετά πιο γρήγορος, όμως ήταν μόλις στην 8η θέση, πίσω από τις 2 Williams, ενδεικτικό της διαφορετικότητας των προγραμμάτων που χρησιμοποιούσαν οι ομάδες.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Μεξικού.

Οι χρόνοι δεν έπεφταν ιδιαίτερα στα επόμενα λεπτά, προφανώς οι ομάδες εστίαζαν στη συλλογή δεδομένων και όχι στο να σημειώσουν κάποιο γρήγορο χρόνο. Ο Perez μετά τα 35 λεπτά έκανε βελτιωμένη προσπάθεια και ανέβηκε στη 2η θέση, με τα medium ελαστικά, στα 0,801s πίσω από τον Verstappen. O Kimi Raikkonen, λίγο αργότερα, ανέβηκε, με τη σειρά του, στην 4η θέση με soft ελαστικά. Οι McLaren ανέβηκαν στις θέσεις 5 και 6, έχοντας διαφορετική επιλογή ελαστικών (Ricciardo-soft & Norris-medium).

Ο Fernando Alonso, με κάτι λιγότερο από 20 λεπτά ν’ απομένουν για τη λήξη του FP2, έβαλε τα soft ελαστικά και πήγε στην κορυφή με χρόνο 1:11.238. Οι Ferrari είχαν μείνει πίσω στην κατάταξη και βελτίωσαν μετά τα 45 λεπτά, με τον Leclerc (medium) ν’ ανεβαίνει στην 6η θέση και τον Sainz (soft) να του την “κλέβει” λίγο μετά. Οι τελευταίοι οδηγοί που έκαναν αξιοσημείωτη βελτίωση στους χρόνους τους ήταν αυτοί της Mercedes. Μετά από διαδοχικά γρήγορα περάσματα, ο Bottas βρέθηκε στην 3η θέση και ο Hamilton στην 5η θέση.

Η τελική κατάταξη, επομένως, είχε τον Fernando Alonso με Alpine στην κορυφή με χρόνο 1:11.238, τον Verstappen με Red Bull στη 2η θέση (+0.864s) και τον Bottas με Mercedes στην 3η θέση (+1.117s). Στην ίδια σειρά πίσω τους ήταν οι teammate τους: ο Esteban Ocon (Alpine) στην 4η θέση και οι Hamilton (Mercedes) και Perez (Red Bull) στις θέσεις 5 και 6. Τη 10αδα συμπλήρωσαν οι Alfa Romeo και οι Ferrari. Οι οδηγοί της Alfa Romeo ήταν στις θέσεις 7 (Giovinazzi) και 10 (Raikkonen), ενώ η Ferrari “κατέλαβε” τις θέσεις 8 και 9, με τον Sainz εμπρός του Leclerc.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Στην 11η θέση τερμάτισε ο Lance Stroll με Aston Martin, μπροστά από τις δύο McLaren των Ricciardo και Norris. Οι Alpha Tauri ήταν πολύ πίσω στην κατάταξη, με τον Pierre Gasly στη 14η και τον Yuki Tsunoda στη 16η θέση, έχοντας ανάμεσά τους τη Williams του George Russell στη 15η θέση.

Στις τελευταίες θέσεις ήταν οι Sebastian Vettel με Aston Martin, Nicholas Latifi με Williams, καθώς και οι Haas των Schumacher και Mazepin.

Αποτελέσματα FP2 GP Βραζιλίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles