spot_img

Απών στη Βαλένθια ο Marquez με πρόβλημα όρασης

Η Honda ανακοίνωσε πως ο Ισπανός αναβάτης Marc Marquez δεν θα συμμετάσχει στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στη Βαλένθια, αλλά και τις δοκιμές στην πίστα της Jerez λίγες μέρες αργότερα. Αιτία είναι ένα πρόβλημα με την όρασή του.

Οι ατυχίες για τον Marc Marquez τα τελευταία 2 χρόνια είναι πάρα πολλές. Μετά τον τραυματισμό του στον πρώτο αγώνα του 2020, το GP Ισπανίας, ο οποίος τον ταλαιπωρεί ακόμα και σήμερα σε μικρότερο βαθμό, ήρθε άλλο ένα ιατρικό πρόβλημα να του στερήσει τη συμμετοχή από το ερχόμενο GP Βαλένθια.

Ο Ισπανός αναβάτης της Honda είχε ένα ατύχημα στην προπόνηση για το GP Algarve, με την αρχική διάγνωση να κάνει λόγο για ελαφρά διάσειση. Το πρόβλημα, όμως, που έχει τελικά είναι ακόμα πιο σοβαρό κι έχει να κάνει με την όρασή του.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό

Πιο συγκεκριμένα, ο Marc Marquez εμφανίζει συμπτώματα διπλωπίας. Πρόκειται για ένα σύμπτωμα των ματιών ιδιαίτερα ενοχλητικό, καθώς όταν προσπαθεί να εστιάσει την όρασή του σ’ ένα αντικείμενο, βλέπει δύο είδωλα. Όπως λέμε και στην καθομιλουμένη, “τα βλέπει διπλά”. Η διπλωπία είχε εμφανιστεί στον Ισπανό αναβάτη και σε μικρότερη ηλικία ,και πιο συγκεκριμένα, το 2011. Τότε είχε χάσει τους δύο τελευταίους αγώνες στην κατηγορία Moto2, με τον τότε αντίπαλό του Stefan Bradl να εξασφαλίζει το πρωτάθλημα οδηγών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Honda για τη μη συμμετοχή του Marquez:

Ο αναβάτης της Repsol Honda Team δε θα συμμετάσχει στο GP Βαλένθια το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ούτε στις δοκιμές IRTA Jerez που είναι προγραμματισμένες για τις 18 και 19 Νοεμβρίου. Μετά από την ιατρική εξέταση του Marc Marquez στην κλινική Dexeus στην Βαρκελώνη την προηγούμενη Τρίτη, στην οποία εξετάστηκε μετά από πτώση που είχε ενώ συμμετείχε σε προπόνηση off-road (χώμα), ο αναβάτης ξεκουράζεται όλη την εβδομάδα στην οικία του στη Cervera. Κατά τη διάρκεια των ημερών της ξεκούρασής του, ο Marc εξακολουθούσε να μη νοιώθει καλά και υπέφερε από προβλήματα όρασης. Γι’ αυτό το λόγο, αυτή τη Δευτέρα τον παρακολούθησε ο οφθαλμίατρος Dr. Sanchez Dalmau στην Hospital Clinic de Barcelona, ο οποίος και του έκανε τις εξετάσεις, μετά από τις οποίες εντοπίστηκε ένα νέο “επεισόδιο” διπλωπίας. 

Μην χάσετε την εκπομπή “Slisptream” με την ανάλυση του GP Μεξικού.

Παρακάτω στην ανακοίνωσή της, η Honda παραθέτει και τις δηλώσεις του οφθαλμίατρου, Dr. Sanchez Dalmau:

Η εξέταση που διεξήχθη στον Marc Marquez σήμερα, μετά το ατύχημα που συνέβη, επιβεβαίωσε ότι ο αναβάτης έχει διπλωπία κι έχει αποκαλύψει μία παράλυση του 4ου δεξιού νεύρου με την ανάμειξη του δεξιού άνω πλάγιου μυός. Μία συντηρητική θεραπεία με περιοδικές ενημερώσεις έχει επιλεχθεί για ν’ ακολουθήσει μαζί με την κλινική αποκατάσταση. Αυτό το 4ο δεξιό νεύρο είναι εκείνο που ήδη είχε τραυματιστεί το 2011.

Μετά την πρώτη φορά που εμφανίστηκε το πρόβλημα με την όρασή του, ο Marquez συνέχισε την καριέρα του, πήρε το πρωτάθλημα στη Moto2 το 2012 και στη συνέχεια κατέκτησε άλλα 6 πρωταθλήματα στην κατηγορία MotoGP. Ο Ισπανός είναι μόλις 28 ετών και ο κόσμος του αθλήματος περιμένει να γυρίσει ο αναβάτης υγιής στους αγώνες μοτοσικλέτας, καθώς πρόκειται για τον πιο πετυχημένο οδηγό της γενιάς του.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles