spot_img

Aston Martin: «Δεν οδηγούν πουθενά οι έρευνες της Red Bull»

Ο επικεφαλής της Aston Martin, Mike Krack, έχει την αίσθηση πως η έρευνα που σκοπεύει να κάνει η Red Bull Racing σχετικά με το μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας, την AMR22, δε θα έχει τα αποτελέσματα που περιμένει.

Η Aston Martin έφερε ένα ουσιαστικά νέο μονοθέσιο στο GP Ισπανίας, κάνοντας μεγάλες αλλαγές στην AMR22. Αυτό τράβηξε τα βλέμματα αρκετών στα paddock, καθώς έμοιαζε εντυπωσιακά με την RB18 της Red Bull Racing. Η FIA έκανε τη δική της έρευνα και κατέληξε στο συμπέρασμα πως η βρετανική ομάδα δεν έχει παραβιάσει κάποιον τεχνικό κανονισμό στις τροποποιήσεις που έφερε στο μονοθέσιό της.

Τις υποψίες για παρατυπία ενίσχυσε το γεγονός πως ένα μέρος του προσωπικού της Aston Martin προέρχεται από τη Red Bull Racing. Ωστόσο, η πρώτη διαβεβαίωσε πως λειτούργησε μέσα στο πλαίσιο των κανονισμών και πως οι αναβαθμίσεις βρίσκονταν εδώ και καιρό στο στάδιο της εξέλιξης. Παρόλο που οι άνθρωποι της Red Bull Racing ισχυρίζονται πως μπορούν να αποδείξουν την «υποκλοπή» σχεδίων τους, ο επικεφαλής της Aston Martin, Mike Krack, δεν περιμένει να προκύψει κάτι τέτοιο από έρευνες, μιλώντας στο Πρακτορείο Reuters στο πλαίσιο του GP Μονακό.

«Δεν περιμένω κάτι περισσότερο, για να είμαι ειλικρινής. Νομίζω πως θα εστιάσουμε στην προσπάθειά μας. Πιστεύω πως οι έρευνές τους δε θα οδηγήσουν πουθενά και εκτιμώ πως θα πρέπει να επικεντρωθούν στη μάχη του Πρωταθλήματος που δίνουν. Δε μας απασχολεί ιδιαίτερα, εφόσον δεν έχουμε κάνει κάτι λάθος».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μονακό.

Αναφερόμενος στην πορεία που πιστεύει πως θα έχει η Aston Martin στη συνέχεια της σεζόν στη Formula 1, ο Mike Krack ήταν αισιόδοξος.

«Δεν έχουμε συμπληρώσει ούτε το ένα τρίτο της χρονιάς. Μαθηματικά, μπορούμε ακόμα να γίνουμε Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Δεν τα παρατάμε, η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμα για να θεωρηθεί ξεγραμμένη. Έχουμε καλό προσωπικό, κάναμε ένα βήμα με την αλλαγή του concept μας. Αυτό αποδεικνύει το πόσο καλά η ομάδα μπορεί να κάνει αναλύσεις και να αντιδράσει, δεν είσαι ιδιαίτερα περήφανος όταν αλλάζεις κατεύθυνση. Θα ήμουν έκπληκτος εάν τερματίζαμε τη σεζόν στη θέση που βρισκόμαστε τώρα».

Η Aston Martin βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 9η θέση του Πρωταθλήματος κατασκευαστών, έχοντας 7 πόντους σε ισάριθμους αγώνες το 2022 στη Formula 1.

Δείτε το μεγάλο τελικό για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles