spot_img

MotoGP Καταλονία QP: Pole και νέο ρεκόρ πίστας ο Aleix Espargaro

Ο Aleix Espargaro με Aprilla συνέχισε να ρίχνει το ρεκόρ πίστας και στις κατατακτήριες του GP Καταλονίας, με τον Ισπανό αναβάτη να παίρνει την 4η pole position της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Aleix Espargaro με Aprilla επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στις κατατακτήριες του GP Καταλονίας, παρόλο που οι αντίπαλοί του στο Πρωτάθλημα έδωσαν μεγάλη μάχη για να τον ρίξουν από την κορυφή. Ο Ισπανός κατάφερε να σημειώσει νέο ρεκόρ πίστας στην πίστα της Βαρκελώνης, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:38.742. Στη δεύτερη θέση, μόλις για 0,031 πίσω του, βρέθηκε ο Francesco Bagnaia με Ducati, με τον Fabio Quartararo με Yamaha (+0,217s) να συμπληρώνει την πρώτη σειρά εκκίνησης. 

Στη Ducati ανήκει η δεύτερη σειρά εκκίνησης για το GP Καταλονίας, με τους Johann Zarco, Fabio Di Giannantonio και Jorge Martin να καταλαμβάνουν τις θέσεις 4 μέχρι 6 αντίστοιχα. Ο Alex Rins με Suzuki ήταν στην 7η θέση, μπροστά από τον Maverick Vinales με Aprilla. Οι Luca Marini και Jack Miller με Ducati κατετάγησαν στην 9η και 11η θέση αντίστοιχα, με τον Pol Espargaro να βρίσκεται στη 10η και τον Takaaki Nakagami στη 12η θέση για λογαριασμό της Honda.

Οι Marco Bezzecchi και Enea Bastianini με Ducati ήταν στις θέσεις 13 και 14, με τους Ιταλούς αναβάτες να μένουν εκτός Q2 για μόλις 0,017s και 0,023s αντίστοιχα. Η ΚΤΜ παρέμεινε πολύ χαμηλά, με τον Brad Binder (15η θέση) μπροστά από τον Miguel Oliveira (16η θέση). Ο Joan Mir με Suzuki ολοκλήρωσε τις κατατακτήριες στη 17η θέση, με τις Yamaha των Franco Morbidelli και Andrea Dovizioso να έπονται στις θέσεις 18 και 19.

Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Remy Gardner (KTM), Stefan Bradl (Honda), Michele Pirro (Ducati), Darryn Binder (Yamaha) και Raul Fernandez (KTM). Ο Alex Marquez (Honda) δε συμμετείχε στη διαδικασία, μετά από μεγάλη πτώση του στο FP4 στην τελευταία στροφή.

Το GP Καταλονίας διεξάγεται την Κυριακή στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα Q2

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles