spot_img

Αυτή είναι η νέα ταυτότητα της Sauber στην F1

H Sauber Motorsport αποκάλυψε το όνομα με το οποίο θα αγωνίζεται στην F1 από τη σεζόν του 2024 και δεν είναι αυτό που νομίζεις.

Από το 2019 η ομάδα της Sauber Motorsport αγωνιζόταν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 με το όνομα Alfa Romeo. Οι δύο εταιρείες είχαν υπογράψει εμπορική συμφωνία η οποία προέβλεπε την αλλαγή επωνυμίας.

Ωστόσο, η εξαγορά ωστόσο της από την Audi οδήγησε στο τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν. Η γερμανική μάρκα δεν έχει πάρει ακόμη τον πλήρη έλεγχο της ομάδας του Χίνβιλ. Αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2025. Επιπλέον, με δεδομένο πως η Audi θα εισέλθει στο σπορ το 2026, είναι αδύνατη η χρήση του ονόματός της έως τότε στο σπορ.

Ως αποτέλεσμα το όνομα Sauber όλοι περίμεναν πως θα έκανε την επανεμφάνισή του στη Formula 1. Όπερ και εγένετο αν και με… χορηγικές πινελιές.

Η ονομασία της ελβετικής ομάδας στο πρωτάθλημα του 2024 όπως ανακοινώθηκε επίσημα, θα είναι: Stake F1 Team Kick Sauber.

Ακούστε παρακάτω την εκπομπή μας για τη Formula 1, Slipstream #131, με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι και τo mini-review της σεζόν. 


H Stake είναι εταιρεία στοιχηματίσμου από την Αυστραλία και σύναψε συμφωνία επωνυμίας με τη Sauber. H Kick από τη μεριά της είναι πλατφόρμα streaming η οποία μάλιστα εξασφάλισε μια θέση στην ονομασία του σασί. Το μονοθέσιο του 2024 θα λέγεται Kick Sauber C44. Οι παραπάνω συμφωνίες θα έχουν ισχύ για δύο χρόνια, δηλαδή τις σεζόν του 2024 και του 2025. Έπειτα, η ομάδα θα μετονομαστεί σε Audi.

Ο εκπρόσωπος της ομάδας, Alessandro Aluni Bravi, δήλωσε για την αλλαγή ονόματος.

«Η Sauber ήταν ανέκαθεν μια καινοτόμα ομάδα που έσπαγε το κατεστημένο. Η συνεργασία μας με την Kick.com είναι ακόμη ένα δείγμα της φιλοσοφίας μας και αυτό μας δίνει επιπλέον ώθηση. Μαζί με την Kick.com, o στόχος μας είναι να βρούμε νέους καινοτόμους τρόπους να έρθουμε πιο κοντά στους φιλάθλους της Formula 1».

Οδηγοί της Stake F1 Team Kick Sauber θα είναι οι Valtteri Bottas και Guanyu Zhou. Αμφότεροι μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου τους με την ελβετική ομάδα.

Η συνεργασία τους το 2023, έφερε την Alfa Romeo F1 στην ένατη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles