spot_img

Binotto: «Ο Leclerc μου θυμίζει τον Gilles Villeneuve»

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, συγκρίνει τον Charles Leclerc με ένα αστέρι του παρελθόντος για την ιταλική ομάδα, τον Gilles Villeneuve.

Ο Gilles Villeneuve άφησε το στίγμα του στη Formula 1, παρόλο που δεν μπόρεσε να κατακτήσει κάποιον Τίτλο στους οδηγούς. Ο Καναδός, πατέρας του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 1997, Jacques Villeneuve, σημείωσε 6 νίκες με τη Ferrari, όμως σκοτώθηκε σε ηλικία 32 ετών το 1982 στις κατατακτήριες του GP Βελγίου στην πίστα Zolder και δεν πρόλαβε να εκπληρώσει το όνειρό του να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1. 

Ο Gilles Villeneuve πρόλαβε να γίνει είδωλο για τον κόσμο της Ferrari, με τον Charles Leclerc περίπου 40 χρόνια αργότερα να απολαμβάνει παρόμοια αποδοχή από τους Tifosi. Αυτόματα, γίνεται η σύγκριση ανάμεσα στους δύο οδηγούς. Ένας από αυτούς είναι και ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, που αναφέρθηκε στην ικανότητα να μπορέσει κάποιος να «σηκώσει» το βάρος της πίεσης των Ιταλών φίλων της Scuderia:

«Λίγοι οδηγοί έχουν αυτή την ικανότητα. Νομίζω πως ο Charles (Leclerc) είναι ένας από αυτούς, όπως ήταν και ο Gilles (Villeneuve). Κοιτώντας τον Charles, τον τρόπο που οδηγεί, το ταλέντο του και πολλά άλλα, το πάθος του και η αγάπη του κόσμου για τον ίδιο, είναι η έννοια του «essere Ferrari» (να είσαι Ferrari). Ο Gilles ήταν φανταστικός, παρόλο που κέρδισε μόνο έξι αγώνες. Παραμένει για όλη την ομάδα, τους Tifosi, οδηγός μας. Πραγματικά έχει να κάνει με τον τρόπο οδήγησής του, τη συμπεριφορά και το πάθος του. Νομίζω πως ο Charles το έχει αυτό. Είναι κάτι που παθιάζει και εμάς (ως ομάδα). Ελπίζουμε πως θα καταφέρει να κερδίσει περισσότερους από έξι αγώνες».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μονακό.

Ο teammate του Gilles Villeneuve το 1979, Jody Scheckter, ο οποίος κατέκτησε τότε τον Τίτλο στους οδηγούς, τον χαρακτήρισε ως έναν από τους πιο γρήγορους οδηγούς στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το στυλ οδήγησης του Charles Leclerc έχει εκθειάσει, μεταξύ άλλων, και ο teammate του, Carlos Sainz.

Η ελπίδα του Μονεγάσκου, αλλά και ολόκληρου του οργανισμού της Ferrari, είναι να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την ιταλική ομάδα, σταματώντας το αρνητικό σερί που διατηρείται μετά το 2007 και τον Kimi Raikkonen.

Δείτε τον μεγάλο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles