spot_img

MotoGP, Καταλονία FP2: Επίδειξη δύναμης από τον Αλέις Εσπαργκαρό

O Aleix Espargaro ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης, με την Aprilia να κάνει το 1-2.

Εντυπωσιακό ήταν το FP2 του Grand Prix Καταλονίας για την Aprilia, που είδε τους Αλέις Εσπαργκαρό και Μάβερικ Βινιάλες να κάνουν το 1-2, σε μία εξαιρετική ημέρα για το ιταλικό εργοστάσιο. Ο Εσπαργκαρό έγραψε μάλιστα την ταχύτερη επίδοση στο 1:39,402, με τη διαφορά από την πρώτη μοτοσικλέτα που δεν ήταν της Aprilia να είναι πάνω από μισό δευτερόλεπτο πίσω.

Ας δούμε τι έγινε στο δεύτερο 45λεπτο της ημέρας στην πίστα της Βαρκελώνης. Οι αναβάτες «ξεχύθηκαν» στην πίστα με το που ξεκίνησε η διαδικασία με έναν και μοναδικό στόχο. Να χτίσουν γερές βάσεις για τη συνέχεια του αγωνιστικού τριημέρου.

Από νωρίς είδαμε γρήγορα περάσματα για αρκετούς αναβάτες, με τον ταχύτερο στα πρώτα λεπτά να είναι ο Μπεζέκι. Πολύ δυνατός έδειξε να είναι και ο Μπίντερ με την KTM, ενώ θετικό ήταν το ξεκίνημα και για τον Ζαρκό. Ενδιαφέρον είχε το γεγονός πως αρκετοί ήταν αυτοί που χρησιμοποιούσαν ελαστικά που είχαν «φορέσει» στο FP1 νωρίτερα στη μέρα. Οι συνθήκες αέρα και πίστας του FP2 αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό αυτές που θα έχουν απέναντί τους οι αναβάτες στον αγώνα της Κυριακής.

Δείτε το μεγάλο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος Formula G.

Ο Αλέις Εσπαργκαρό έδειξε εξαιρετική ταχύτητα, δίχως να έχει φρέσκο σετ ελαστικών. Ο Ισπανός ανέβηκε στην 1η θέση με το 1:40,067, κάνοντας δύο ταχύτατους γύρους στο μέσον της διαδικασίας. Ενώ ο αναβάτης της Aprilia έκανε ταχύτερους γύρους, οι υπόλοιποι πραγματοποιούσαν προσομοιώσεις αγώνα.

Στα τελευταία 10 λεπτά, όπως συμβαίνει σε κάθε FP2 της σεζόν, είδαμε τις πρώτες “Time Attack” προσπάθειες από τους αναβάτες για να διεκδικήσουν μία θέση στην πρώτη 10άδα. Ο Βινιάλες ήταν ο πρώτος που έσπασε τα χρονόμετρα με το 1:39,705 έχοντας φρέσκο σετ ελαστικών. Ακολούθησαν οι Μαρτίν και Μπανάια που βρέθηκαν εντός της πρώτης 5άδας.

Η κατάταξη άλλαζε συνεχώς, με τον Αλέις Εσπαργκαρό να είναι αυτός που είπε την τελευταία λέξη και με το 1:39,402 πήρε την 1η θέση και δεν απειλήθηκε από κανέναν. Την τελευταία στιγμή ο Μπίντερ κατάφερε να μπει στη 10άδα μαζί με τους Ζαρκό, Μίλερ και Μπαστιανίνι και πέταξαν εκτός αυτής τους Μορμπιντέλι και Πολ Εσπαργκαρό.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 10:55 ώρα Ελλάδος με την τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Στη διαδικασία αυτή θα δούμε ποιοι αναβάτες θα πάρουν την απευθείας πρόκριση για το Q2 και ποιοι θα δοκιμάσουν την τύχη τους στο Q1.

Αποτελέσματα FP2 GP Καταλονίας

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles